Μαγιορκίνης στο MEGA: Δεν πρέπει τα παιδιά να πάνε ακόμη στο σχολείο
Μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την επόμενη μέρα στις σχολικές αίθουσες
Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές της Γ΄Λυκείου στις σχολικές αίθουσες, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, το άνοιγμα ωστόσο των σχολείων προκαλεί ανησυχία σε χιλιάδες οικογένειες. Μερίδα επιστημόνων εκφράζει αντιρρήσεις, οι εκπαιδευτικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί, ενώ αντίθετα δηλώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την επόμενη μέρα στις σχολικές αίθουσες.
«Δεν έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλες ιογενείς λοιμώξεις να μην μεταδίδουν τα παιδιά τον ιό. Μήπως χρειαζόμαστε λίγο ακόμα χρόνο για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τα παιδιά για να είμαστε πιο προετοιμασμένοι;» διερωτήθηκε.
Όπως είπε «τον Σεπτέμβριο μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία, ώστε το καλοκαίρι να έχουμε προετοιμαστεί. Θα ήθελα να δω τις προϋποθέσεις και το ξεκάθαρο πλάνο για να ανοίξουν τα σχολεία» πρόσθεσε.
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Στερεύει η Ελλάδα από εργατικά χέρια; – Σε ποιους κλάδους καταγράφονται ελλείψεις
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442