Κοντά στο 2% το επιτόκιο του 7ετούς ομόλογου – Άνω των 5 δισ. ευρώ οι προσφορές
Το ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να αντλήσει περί τα 2 δις. ευρώ από την έκδοση με το επιτόκιο να κλειδώνει λίγο πάνω από το 2%.
Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το ελληνικό 7ετές ομόλογο από τον ΟΔΔΗΧ, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες από την ομάδα αναδόχων. Το ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να αντλήσει περί τα 2 δις. ευρώ από την έκδοση με το επιτόκιο να κλειδώνει λίγο πάνω από το 2%.
Ειδικότερα, από τους αναδόχους δόθηκε αρχικά το guidance για το επιτόκιο σε mid swaps+230 μ.β. Με δεδομένο ότι τα mid swaps είναι στο -0,16%, η πρώτη τιμολόγηση έδινε επιτόκιο λίγο πάνω από το 2,1%. Λίγο αργότερα όμως αυτό άλλαξε και το νέο guidance δόθηκε στα mid swaps πλέον 220 μονάδες βάσης ή πέριξ του 2%. Τελικά η έκδοση έκλεισε με επιτόκιο 2,05%.
Να σημειωθεί ότι χθες το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε ότι διόρισε τις Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale ως αναδόχους για την έκδοση, που λήγει τον Απρίλιο του 2027.
Ο τίτλος είναι επιλέξιμος για αγορά από το έκτακτο πρόγραμμα της ΕΚΤ.
Ο σχεδιασμός τρέχει σε μια κρίσιμη συγκυρία και εν μέσω αναταραχής στην αγορά ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου καταγράφει άνοδο 18 μονάδες βάσης, στο 2,06%, επίπεδο που συνιστά υψηλό τριών εβδομάδων. Βέβαια, όπως σημειώνει το Reuters, συνήθως οι αποδόσεις των υφιστάμενων ομολόγων ανεβαίνουν πριν από μια έκδοση καθώς οι επενδυτές «δημιουργούν χώρο» για τη νέα προσφορά.
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)




























![Η αγορά του αλκοόλ υπέστη… «hangover» – Τι έφερε τη βουτιά [γράφημα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tianya1223-wine-6878013_1280-315x220.jpg)

![Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/61341301-315x220.jpg)














![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442