Κοροναϊός : Αλλάζει η διαδικασία μεταφοράς του Αγίου Φωτός – Πώς θα έρθει στην Ελλάδα
«Λόγω των συνθηκών από την εξάπλωση της πανδημίας, η διαδικασία θα διαφοροποιηθεί από την πρακτική που ακολουθείτο τα προηγούμενα έτη, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών
Το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα συζήτησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός.
«Λόγω των συνθηκών από την εξάπλωση της πανδημίας, η διαδικασία θα διαφοροποιηθεί από την πρακτική που ακολουθείτο τα προηγούμενα έτη, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Εξωτερικών.
Η διαδικασία μεταφοράς του
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το Άγιο Φως δεν πρόκειται να έλθει στην Ελλάδα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά με στρατιωτικό αεροσκάφος.
Όπως αναφέρει το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων «Βήμα Ορθοδοξίας», σε αυτό δεν θα επιβαίνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αλλά ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου με έναν συνοδό, καθώς και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσης με έναν συνοδό. Από το αεροπλάνο μάλιστα, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανείς στο Ισραήλ, καθώς το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με ειδικό απεσταλμένο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα υποδεχθεί το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου η τελετή παραλαβής θα είναι λιτή.
Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι πώς θα γίνει η μεταφορά του σε όλη την Ελλάδα και αν θα υπάρξουν ειδικές πτήσεις.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας