Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Θρησκευτικές τελετές σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ - Δεν «κολλάμε» λένε οι πιστοί

Κοροναϊός : Θρησκευτικές τελετές σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ – Δεν «κολλάμε» λένε οι πιστοί

Εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού, ο οποίος χτυπά ανελέητα τις ΗΠΑ, σε 14 πολιτείες της χώρας, οι θρησκευτικές τελετές,  εξαιρούνται από τα περιοριστικά μέτρα και την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.

Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό! Εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού, ο οποίος χτυπά ανελέητα τις ΗΠΑ, σε 14 πολιτείες της χώρας, οι θρησκευτικές τελετές,  εξαιρούνται από τα περιοριστικά μέτρα και την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.

Πρόκειται για πολιτείες, όπως οι : Κεντάκι, Ντέλαγουερ, Αριζόνα,  Φλόριντα, Μίσιγκαν, Νέο Μεξικό, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια, Τέξας, Δυτική Βιρτζίνια, Ουισκόνσιν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, στις πολιτείες αυτές γίνεται επίκληση του Συντάγματος που προστατεύει τη θρησκευτική λατρεία.

Στις  πολιτείες αυτές, σε ότι αφορά τη θρησκεία, δεν ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα,  που ούτως ή άλλως εφαρμόζονται πιο χαλαρά στις ΗΠΑ, από ότι στην Ευρώπη.

Δεν ισχύει το «μένουμε σπίτι» για τους πιστούς οι οποίοι επιτρέπεται να πηγαίνουν στην εκκλησία και μετά… να διασπείρουν τον κοροναϊό.

Όσο για τους ίδιους τους πιστούς που κάνουν χρήση αυτής της εξαίρεσης και πηγαίνουν να εκκλησιαστούν μάλλον δεν ενδιαφέρονται ποιόν θα μπορούσαν να μολύνουν, εκτός από τους ίδιους.

Χαρακτηριστικά είναι όσα λέει γυναίκα από το Οχάιο, στο δημοσιογράφο του cnn, κατά την επιστροφή της από λειτουργία με δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Ο δημοσιογράφος τη ρωτά «αν ανησυχεί μήπως κολλήσει άλλους ανθρώπους που δεν πάνε στην εκκλησία» κι εκείνη απαντά «Όχι, αυτοί θα μπορούσαν να με κολλήσουν, αλλά δε μπορούν γιατί είμαι καλυμμένη με το αίμα του Ιησού»… Επειτα εμφανώς ενοχλημένη φεύγει από το σημείο.

Μια τελετή που πραγματοποιήθηκε σε μια εκκλησία οδήγησε σε ξέσπασμα του ιού στην κομητεία Hopkins του Κεντάκι και ο κυβερνήτης υπενθύμισε στο κοινό ότι όσοι ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα εξακολουθούν να έχουν την ευθύνη να λάβουν προφυλάξεις για τον ιό.

«Οι συνέπειες, όταν δεν ακολουθήσουμε αυτό, καταλήγουν να είναι ευρέως διαδεδομένες και βλάπτουν τους ανθρώπους που δεν έκαναν αυτή την επιλογή», δήλωσε ο κυβερνήτης Andy Beshear.

«Ας βεβαιωθούμε ότι είμαστε υπεύθυνοι στις επιλογές που κάνουμε για να προστατεύσουμε τους γύρω μας», ευχήθηκε.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024