Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Έχουμε παραγγείλει 29 εκατ. δόσεις χλωροκίνης

Τραμπ: Έχουμε παραγγείλει 29 εκατ. δόσεις χλωροκίνης

Αν και οι έρευνες για τη χλωροκίνη συνεχίζονται, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν διστάζει να δείξει τη σιγουριά του για την αποτελεσματικότητά της.

Είκοσι εννέα εκατομμύρια δόσεις υδροξυχλωροκίνης έχει παραγγείλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως ανέφερε την Κυριακή ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει την εμπιστοσύνη του στους ειδικούς του Λευκού Οίκου για τον κοροναϊό και ο ίδιος έχει δηλώσει πως «δεν είμαι γιατρός», εντούτοις δεν διστάζει να δείξει τη σιγουριά του για την αποτελεσματικότητα της χλωροκίνης.

«Μπορεί να το πάρω [το φάρμακο με την χλωροκίνη]», είπε ο πρόεδρος. «Θα πρέπει να ρωτήσω τους γιατρούς μου για αυτό, αλλά μπορεί να το πάρω».

Τα αισιόδοξα σχόλια του Τραμπ σχετικά με τα οφέλη της υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία του COVID-19, αντανακλούν την τάση του να δημιουργήσει θετικό κλίμα για ένα ζήτημα, ενώ ακόμη συγκεντρώνονταν δεδομένα για το φάρμακο, γράφει το Reuters.

Γενικότερα, η στάση του Τραμπ για τη χλωροκίνη έχει επικριθεί από τα περισσότερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η χλωροκίνη είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ελονοσίας, για το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη η δοκιμή για χρήση του στην αντιμετώπιση του κοροναϊού. Στην επιστημονική κοινότητα, υπάρχουν έντονες διαφωνίες για την αποτελεσματικότητά της.

«Οι πολιτείες ζητούν περισσότερο εξοπλισμό από όσο θα χρειαστούν»

Την Κυριακή, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αντέκρουσε την κριτική ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει πράξει τα δέοντα για να προμηθεύσει τις Πολιτείες με αναπνευστήρες που πολλοί ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση χρειάζονται για να επιβιώσουν.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι κυβερνήτες ζητούν περισσότερο εξοπλισμό από όσο θα χρειαστούν.

«Φόβοι για ελλείψεις έχουν οδηγήσει σε φουσκωμένα αιτήματα», τόνισε ο Τραμπ αναφορικά με τα αιτήματα που έχει λάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να διανείμει εξοπλισμούς από το στρατηγικό εθνικό απόθεμα.

Πρόσθεσε ότι τα απαραίτητα προσωπικά προστατευτικά εργαλεία και ιατρικός εξοπλισμός μεταφέρονται επίσης στις πληγείσες πολιτείες των ΗΠΑ. Στο φορτίο περιλαμβάνονται εκατομμύρια μάσκες και γάντια και αποστειρωμένες ρόμπες.

Ο Λευκός Οίκος έχει προβλέψει πως 100.000 με 240.000 Αμερικανοί θα πεθάνουν εξαιτίας του κοροναϊού ακόμη και αν τηρηθούν τα σημερινά μέτρα κατ’οίκον περιορισμού.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024