Εκτενή συζήτηση για το προσφυγικό είχε ο πρωθυπουργός με τον Μαργαρίτη Σχοινά
Ο κ. Σχοινάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προετοιμασίες της Επιτροπής αναφορικά με την παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου για το άσυλο και τη μετανάστευση, βασικό στοιχείο του οποίου θα είναι ο επιμερισμός των βαρών σε όλα τα κράτη-μέλη.
Συζήτηση για ευρύ φάσμα θεμάτων είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.
Στο επίκεντρο το προσφυγικό
Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές πολιτικές και τρέχουσες εξελίξεις για ποικίλα εν εξελίξει ζητήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
Ο κ. Σχοινάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προετοιμασίες της Επιτροπής αναφορικά με την παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου για το άσυλο και τη μετανάστευση, βασικό στοιχείο του οποίου θα είναι ο επιμερισμός των βαρών σε όλα τα κράτη-μέλη.
Μιλώντας χθες στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, στο πλαίσιο ενημέρωσης των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών για το σχεδιαζόμενο, νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει λύση στο θέμα της κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού/προσφυγικού έως το τέλος του 2020, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας.
Επίσης τόνισε το ρόλο της νέας ευρωπαϊκής ακτοφυλακής/συνοριοφυλακής, η οποία θα έχει πλέον δικούς τους πόρους και προσωπικό που θα φτάσουν – όπως είπε – τους 10.000 έως το τέλος της προγραμματικής περιόδου.
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442