Διπλάσιες οι αφίξεις προσφύγων τον Δεκέμβριο του 2019 σε σχέση το 2018
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα τον προηγούμενο μήνα σε 190 περιστατικά συνελήφθησαν 6760 πρόσφυγες – μετανάστες και 7 διακινητές ενώ κατασχέθηκαν 37 σκάφη
Την ίδια στιγμή που παραγωγικοί φορείς και εκπρόσωποι σωματείων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο προετοιμάζονται για τις διήμερες κινητοποιήσεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζουν οι συλλήψεις προσφύγων και μεταναστών τον Δεκέμβριο του 2019 που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα τον προηγούμενο μήνα σε 190 περιστατικά συνελήφθησαν 6760 πρόσφυγες – μετανάστες και 7 διακινητές ενώ κατασχέθηκαν 37 σκάφη. Τον ίδιο μήνα του 2018 σε 88 περιστατικά συνελήφθησαν 3138 πρόσφυγες – μετανάστες, 12 διακινητές ενώ κατασχέθηκαν 10 σκάφη και ένα όχημα.
Επιπροσθέτως τον Δεκέμβριο του 2019 σε 101 περιστατικά παράνομης εξόδου από τη χώρα μας συνελήφθησαν 203 μετανάστες και 25 διακινητές. Τον Δεκέμβριο του 2018 σε 91 αντίστοιχα περιστατικά συνελήφθησαν 261 μετανάστες και 17 διακινητές.
Εν τω μεταξύ από τις 07.00 της Πέμπτης έως την ίδια ώρα την Παρασκευή δεν κατεγράφη κανένα περιστατικό έρευνας – διάσωσης στο Αιγαίο ενώ κατεγράφη η αποβίβαση 22 προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων
- Ο Πούτιν αποκάλυψε ότι έλαβε μήνυμα από τον Ιρανό ανώτατο ηγέτη
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για την προπόνηση με βάρη
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442