Συναγερμός σήμανε στο Λος Άντζελες, καθώς αεροπλάνο που επέστρεφε στο αεροδρόμιο έριξε καύσιμα πάνω από δημοτικό σχολείο. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 17 παιδιά και έξι ενήλικες που τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το αεροπλάνο αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε υποχρεωτική ρίψη καυσίμων.

Ωστόσο, στο σημείο στο οποίο έπεσαν βρισκόταν ένα δημοτικό σχολείο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο προαύλιο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, 17 παιδιά και έξι ενήλικες δέχονται τις πρώτες βοήθειες από πυροσβέστες και ασθενοφόρα που έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν δώσει εντολή οι υπόλοιποι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου να μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους και να παραμείνουν εκεί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πολιτείας επιβεβαίωσε ότι η ουσία που έπεσε από το αεροπλάνο ήταν καύσιμη ύλη.

Ασφαλής προσγείωση του αεροπλάνου

Το αεροσκάφος τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες λίγα λεπτά αργότερα.

Οπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου, η πτήση της Delta Airlines, που είχε προορισμό τη Σανγκάη, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες από όπου είχε ξεκινήσει.

Μάλιστα, η εφημερίδα Los Angeles Times αναφέρει ότι περιπολικά, με αναμμένους τους φάρους, ακολουθούσαν το αεροπλάνο ενώ προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας