Ασυνείδητοι γονείς άφησαν μωρό στο μπαλκόνι και πέθανε από την παγωνιά
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο BBC, το αγόρι ήταν σε καροτσάκι στο μπαλκόνι εκτεθειμένο στην παγωνιά σε θερμοκρασία που άγγιζε τους -7 βαθμούς στην περιοχή Khabarovsk
Οι αρχές στην Ρωσία έχουν ξεκινήσει έρευνα για το θάνατο ενός μωρού 7 μηνών από το κρύο, όταν οι γονείς το άφησαν στο μπαλκόνι για 5 ώρες για να «κοιμηθεί» στον φρέσκο αέρα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο BBC, το αγόρι ήταν σε καροτσάκι στο μπαλκόνι εκτεθειμένο στην παγωνιά σε θερμοκρασία που άγγιζε τους -7 βαθμούς στην περιοχή Khabarovsk.
Το υπουργείο Υγείας της περιοχής ενημέρωσε τους κατοίκους να μην αφήσουν τα μικρά παιδιά έξω ασυνόδευτα. «Να γνωρίζετε πάντα που και με ποιόν είναι τα παιδιά σας» είπε το υπουργείο.
Πρόσθεσε ακόμη πως τα παιδιά στο Khabarovsk γίνονται όλο και περισσότερο θύματα της κακοκαιρίας λόγω της αμέλειας από τους γονείς και της άγνοιας των βασικών μέτρων ασφαλείας.
Ερευνα για τον θάνατο του μωρού
Σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα ειδήσεων Lenta, μια προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο του μωρού έδειξε πως ήταν αποτέλεσμα υποθερμίας.
Η υποθερμία εμφανίζεται όταν η θερμοκρασία του σώματος μειώνεται κάτω από τα κανονικά επίπεδα λόγω της έκθεσης στο κρύο και μπορεί να συμβεί ακόμη και σε ήπιες θερμοκρασίες εάν η έκθεση είναι παρατεταμένη.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν είναι ασυνήθιστο για οικογένειες που ζουν σε χώρες με ψυχρό κλίμα να αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμηθούν στο κρύο, καθώς πιστεύουν πως έτσι το παιδί θα αποκτήσει ανοσία στον βήχα και το κρυολόγημα.
Οι γονείς σε σκανδιναβικές χώρες, όπως η Φινλανδία και η Νορβηγία, πιστεύουν επίσης ότι τα παιδιά τους κοιμούνται καλύτερα και για μεγαλύτερο διάστημα όταν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442