«Εδαφικές Μετατοπίσεις» στο The Art Foundation στο Μοναστηράκι
H έκθεση παρουσιάζεται από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου
H νέα καλλιτεχνική διεύθυνση του T.A.F. / the art foundation επιμελείται την καθιερωμένη έκθεση των STUDIOS, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011 με σκοπό να αναδείξει νέους καλλιτέχνες από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.
Ο φετινός τίτλος της έκθεσης «Εδαφικές Μετατοπίσεις» βασίζεται στην ιδέα της φαινομενολογίας του Γάλλου φιλοσόφου Gaston Βachelard, καθώς τα έργα της έκθεσης επιχειρούν τη μεταβολή της εικόνας και της θέασης καθεαυτής μέσα από νέες χωροταξικές συζυγίες. Ποιητικές εικόνες, που δεν έχουν ξαναβιωθεί, βάζουν τον θεατή να δράσει, να συλλογιστεί, να ονειροπολήσει, παρά τα όρια που θέτει ο κοινός νους. Kάθε καινούργια εικόνα συνδέεται με κάποιο αρχέτυπο που υπάρχει στην ατομική συνείδηση.
Οι χωρικές συνθήκες που ορίζουν οι καλλιτέχνες με το έργο τους επιδρούν στην ίδια τη συνείδηση και στην υποκειμενική – ποιητική ερμηνεία του χώρου, του περιβάλλοντος, της ίδιας της μητρόπολης και των συνθηκών της. Τα έργα δημιουργούν χώρους «μετάφρασης» των συνθηκών της θέασης, τη σχέση μας με εκείνα, και τη ροή εντός τους ξεκινώντας από τη βάση, το έδαφος, τη ρίζα. Το έδαφος, ορίζει τα μονοπάτια και τις νέες κατευθύνσεις του σώματος και τη βιωματική εμπειρία του θεατή. Η οπτική θέαση των έργων δημιουργεί μετατοπίσεις στο χώρο μέσα από μια προσωπική ψυχογεωγραφία επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μας με την ύλη και τα σημεία – τόπους της γης.
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442