Ο σιδηροδρομικός σταθμός Gare du Nord στο Παρίσι εκκενώθηκε μερικώς και για σύντομο χρονικό διάστημα νωρίς το βράδυ της Παρασκευής μετά τον εντοπισμό αδρανούς οβίδας μέσα στον σάκο ταξιδιώτη, ο οποίος και συνελήφθη, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.
Ελέγχθηκε τυχαία
Ο άνδρας που ελέγχθηκε τυχαία από αστυνομικούς στον σιδηροδρομικό σταθμό, είχε στην κατοχή του «αδρανές πυρομαχικό» το οποίο παρέδωσε στους αστυνομικούς, δήλωσε πηγή της αστυνομίας. Σύμφωνα με πηγή κοντά στην έρευνα, ο άνδρας είναι στρατιώτης.
Η ανακάλυψη αυτής της «οβίδας» μέσα στην αποσκευή του ταξιδιώτη οδήγησε στη σύλληψή του και σε «μερική εκκένωση» του σταθμού για λόγους ασφαλείας, έγινε γνωστό από την αστυνομία.
Αναστάτωση
Φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού, που εξυπηρετεί καθημερινά 700.000 ταξιδιώτες.
Το περιστατικό προκάλεσε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας και έληξε περίπου στις 22:10 ώρα Ελλάδας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.