Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φορούσε βραχιολάκι εντοπισμού για «τρομοκρατικό αδίκημα» ο μακελάρης του Λονδίνου

Φορούσε βραχιολάκι εντοπισμού για «τρομοκρατικό αδίκημα» ο μακελάρης του Λονδίνου

Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου είχε καταδικαστεί για «αδίκημα σχετιζόμενο με ισλαμική τρομοκρατία», αποφυλακίστηκε και φορούσε βραχιολάκι εντοπισμού.

Ο άνδρας που μαχαίρωσε και σκότωσε δύο ανθρώπους, τραυματίζοντας τρεις ακόμη, χθες στη Γέφυρα του Λονδίνου, πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, είχε καταδικαστεί για «αδίκημα σχετιζόμενο με ισλαμική τρομοκρατία», ανέφεραν οι Times.

Αποφυλακίστηκε

Αποφυλακίστηκε πριν περίπου ένα χρόνο και φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Το Association Press, επικαλούμενο πηγή ασφαλείας, μετέδωσε ότι ο δράστης συνδεόταν με «ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις».

«Πρόκειται για λάθος… »

«Συνταρακτικό» χαρακτήρισε τον θάνατο των δύο πολιτών μετά τα γεγονότα στη Γέφυρα του Λονδίνου ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος τόνισε ότι θα αυξηθεί η αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά τη χθεσινή επίθεση.

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη της ομάδας «Κόμπρα», ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι υποστηρίζει εδώ και καιρό πως «πρόκειται για λάθος να επιτρέπεται σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να αποφυλακίζονται νωρίς» και ότι «θα πρέπει να ενισχυθούν οι αρμόζουσες ποινές για τους επικίνδυνους εγκληματίες, ειδικά για τρομοκράτες».

Αρνήθηκε, ωστόσο, να διευκρινίσει εάν ο ένοπλος δράστης ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας ή στην αστυνομία πριν συμβεί το τραγικό περιστατικό.

Εξάλλου, ανέφερε ότι η προεκλογική εκστρατεία τόσο των Τόρις όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο Λονδίνο, αναβάλλεται.

«Δεν θα τρομοκρατηθούμε»

Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, σε ανακοίνωσή του για την επίθεση εκφράζει συμπαράσταση στα θύματα και ευγνωμοσύνη σε όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπισή της, ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να μείνουν ενωμένοι, μην επιτρέποντας τον εκτροχιασμό της δημοκρατίας από τρομοκρατικές πράξεις.

Σε ένδειξη σεβασμού για όσους υπέφεραν από την επίθεση ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προεκλογική εκστρατεία στο Λονδίνο.

«Δεν θα τρομοκρατηθούμε από εκείνους που μας απειλούν. Πρέπει, και θα σταθούμε μαζί για να απορρίψουμε το μίσος και τις διαιρέσεις» τόνισε.

«Η ασφάλειά μας δεν είναι δεδομένη»

Και η επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Τζο Σουίνσον, εξήρε τις προσπάθειες όλων όσων συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

«Το σημερινό περιστατικό μας θυμίζει ότι δεν μπορούμε να θεωρούμε την ασφάλειά μας δεδομένη» είπε και πρόσθεσε: «Οσοι θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να μας χωρίσουν ή να υπονομεύσουν την ελευθερία μας, δεν θα τα καταφέρουν ποτέ».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024