Τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι έγιναν για μια ακόμη φορά viral στα social media καθώς τόσο η προφορά όσο και οι «δανεισμοί» ελληνικών εκφράσεων στην αγγλοσαξωνική, δεν αποδείχτηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένοι

Το ότι δεν μιλάει Αγγλικά είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια.

Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν φαίνεται να το παρατάει. Παρά τις προσπάθειές του, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο! Και η αντίδραση του Twitter είναι επίσης η ίδια!

Αυτή τη φορά, τροφή στο Twitter έδωσαν τα αγγλικά του πρώην πρωθυπουργού στο Παρίσι. Τόσο η προφορά όσο και η προσπάθεια να χρησιμοποιήσει ελληνικές εκφράσεις στην αγγλοσαξωνική, δεν αποδείχτηκαν… ιδιαίτερα επιτυχημένοι.

Μετά το αξέχαστο «I wish good success» στα νέα μέλη της Κομισιόν που είχε επίσης προκαλέσει σάλο, αλλά και το αλησμόνητο «We have already eaten the camel, we now have the queue!», ο Αλέξης Τσίπρας «ξαναχτύπησε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα τις προηγούμενες ημέρες, συμμετείχε σε δείπνο των διοργανωτών της εκδήλωσης εγκαινίων της έδρας Δημοσίου Χρέους του Πανεπιστημίου Sciences Po, που έγινε προς τιμήν του, με την παρουσία διανοουμένων και ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και opinion makers.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας θέλησε να χρησιμοποιήσει τον νεολογισμό της Ελληνικής «η ιστορία έχει δράκο» και το μετέφρασε απευθείας στα αγγλικά, λέγοντας: «The story has dragon».

Πάρτι στο Twitter

Οι χρήστες, όπως είναι αναμενόμενο, αδυνατούσαν να πιστέψουν τον λόγο που επέλεξε για μια ακόμα να μιλήσει Αγγλικά και δεν έβαλε απλώς έναν μεταφραστή.

Άπαντες εξέφρασαν την άποψή τους, άλλοι με περισσότερο και άλλοι με… λιγότερο κόσμιο τρόπο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr