Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η... ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ - Παλιά ο Γκλέτσος έβριζε τον Τσίπρα, τώρα είναι... προσωπικότητα

Η… ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ – Παλιά ο Γκλέτσος έβριζε τον Τσίπρα, τώρα είναι… προσωπικότητα

Πρώτη φορά αριστερά για τον Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος μετά από μια σπουδαία καριέρα ως ηθοποιός και πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση -αρκετά επεισοδιακή πάντως- κι αφού ίδρυσε το δικό του κόμμα, επιτέλους βρήκε τη δική του πολιτική στέγη... μέχρι την επόμενη

Σε τροχιά ανανέωσης κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην προσπάθειά του να αναζητήσει τη νέα του πολιτική ταυτότητα θα έχει άξιο συμπαραστάτη τον γνωστό ηθοποιό και… πολιτικό καθοδηγητή, Απόστολο Γκλέτσο.

Ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας καλείται να δώσει τα φώτα του και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του κόμματος.

Πρώτη φορά αριστερά για τον Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος μετά από μια σπουδαία καριέρα ως ηθοποιός και πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση -αρκετά επεισοδιακή πάντως- κι αφού ίδρυσε το δικό του κόμμα, επιτέλους βρήκε τη δική του πολιτική στέγη… μέχρι την επόμενη.

Φαίνεται πως όσοι συγκρότησαν τη λίστα ονομάτων για την Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησαν τις μέχρι τώρα πολιτικές αρετές του κ. Γκλέτσου και στο πρόσωπό του βλέπουν την προσπάθεια αναδειχθεί ο νέος ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια η σχέση όμως του κ. Γκλέτσου με τον ΣΥΡΙΖΑ; Και δη με τον Αλέξη Τσίπρα; Ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι παραμένει αριστερός, ωστόσο αρκετές είναι οι φορές που έχει καταφερθεί κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ… ίσως και κάποιων βουλευτών. Εντάξει, ίσως και στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές να είχε τη στήριξη των ΑΝΕΛ, αλλά τι σημασία έχουν τώρα αυτά…

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά…

«Ο Τσίπρας κάνει μόνο για πρόεδρος 15μελούς»

Ηταν τέλη Δεκέμβρη του 2014, όταν ο Απόστολος Γκλέτσος παραλίγο να έρθει στα χέρια με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα. Σε επίσκεψή του στο νησί και σε συνάντηση που είχε με την Αντιπεριφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τα αίματα άναψαν.

Ο επικεφαλής της «Τελείας» αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα παιδάκι του δεκαπενταμελούς, με αποτέλεσμα τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων. Και τότε έγινε το… έλα να δεις.

Ο Γκλέτσος άρχισε να φωνάζει και απείλησε να αποχωρήσει, ενώ αργότερα κινήθηκε και προς τη μεριά τους με εμφανή διάθεση να έρθουν στα χέρια. Κι όλα αυτά, την ώρα που καλούσε την Αστυνομία!

Δείτε το… απολαυστικό βίντεο από το 10:50 και μετά:

Ειδικότερα, στη συνάντηση με την αντιπεριφεριάρχη Νικολέτα Πανδή (ΣΥΡΙΖΑ) και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ) η συζήτηση στράφηκε στις εκλογές και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος.

Γκλέτσος: Ερχεται ο Αλέξης στα πράγματα. Τι θα κάνει;

Πανδή: Ο Αλέξης είμαστε όλοι εμείς, δεν είναι μόνο ο Αλέξης, είμαστε όλοι μαζί.

Γκλέτσος: Είπε ο Αλέξης ότι αυτός που έπαιρνε 600 ευρώ θα πάρει 800…

Πανδή: 750 έχει πει…

Γκλέτσος: Εχει τάξει πράγματα και θάματα, θα τα κάνει; Και μη μου πείτε ότι τα ίδια είχε τάξει και ο Παπανδρέου (εκεί γελάνε)…Εγώ θα ήμουν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον Αλέξη ούτε ψήφο ανοχής. Με άλλο πρωθυπουργό θα έλεγα ναι στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του 15μελούς να πάει στο 15μελές…

Στη συζήτηση μπήκε και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Μωραϊτης: «Είσαι προσβλητικός που λες για το 15μελές… Κάνεις την κριτική που κάνει ο Σαμαράς εδώ και 4 χρόνια… Ο Απόστολος Γκλέτσος εκνευρίζεται και σηκώνεται να φύγει».

Οταν θα στήριζε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι με πρωθυπουργό… τον Τσίπρα

Ξανά στο… μακρινό 2014, όπου ο επικεφαλής του τότε νεότευκτου κόμματος μιλούσε για τις πιθανές συνεργασίες του με κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Σε συνέντευξή του στο Mega σημείωνε: «Θα στήριζα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι με πρωθυπουργό Τσίπρα».

Και εξηγούσε τη συγκεκριμένη αντιφατική στάση του: «Θα ήταν ένα ολέθριο λάθος. Δεν έχει καμία ένδειξη ότι ξέρει να κάνει αυτή τη δουλειά. Θα συνεργαζόμουν με τον οποιονδήποτε για το καλό της πατρίδας, εκτός από την εκδοχή να είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας».

Μάλιστα, μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα έλεγε πως «στην πορεία του για την πρωθυπουργία δεν καταλαβαίνει τίποτα, τάζει τα πάντα σε όλους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Συμφωνία των Πρεσπών

Ερχόμενοι στο πιο πρόσφατο παρελθόν, στις αρχές του 2019, τότε που είχαν ξεκινήσει οι εντατικές διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο τότε δήμαρχος Στυλίδας δήλωνε έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του αν ο όρος «Μακεδονία« συμπεριλαμβανόταν στην ονομασία των Σκοπίων. «Υπόσχεση» την οποία έκανε εν τέλει πράξη για να επανέλθει λίγους μήνες αργότερα ως υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Με ανακοίνωσή του, ο ίδιος δήλωνε πεπεισμένος ότι ξένα κέντρα εξουσίας πιέζουν τους Έλληνες πολιτικούς να δεχτούν την συνθέτη ονομασία και η παραίτηση του αντιπολιτεύεται τα κέντρα αυτά.

Αφού, λοιπόν, συλλογίστηκε «ρεαλιστικά και τεχνοκρατικά…», ο Απόστολος Γκλέτσος έριξε τη «βόμβα»…

Σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες κι εν είδει διαγγέλματος στον ελληνικό λαό με φόντο τη θάλασσα της Στυλίδας, ο «δήμαρχος για όλες τις δουλειές» διαμήνυε προς πάσα κατεύθυνση ότι συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» συνιστά εθνική προδοσία.

Οι απίστευτες εκφράσεις κατά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Βέβαια, στο στόχαστρο του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μπει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και βουλευτές του κόμματος. Για παράδειγμα, ο Δημήτρης Βέττας, εναντίον του οποίου είχε προβεί σε απίστευτες εκφράσεις.

Με αφορμή την κατάργηση ενός…. εξεταστικού κέντρου στην περιοχή της Πελασγίας, κατηγορούσε τον βουλευτή Φθιώτιδας, Δημήτρη Βέττα, ότι θέλει να «κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα».

Αφού είπε ότι πρέπει να ντρέπεται, ο τότε δήμαρχος Στυλίδας κατέληξε: «Τα φουστάνια και οι ζαρτιέρες θα σου πήγαιναν περίφημα».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024