Προσφυγικό : Συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων και τα μπλόκα
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε σήμερα στις 7:20 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» μεταφέροντας 133 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 35 από τη Χίο.
Συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα.
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε σήμερα στις 7:20 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» μεταφέροντας 133 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 35 από τη Χίο.
Επίσης εντός ημέρας στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσει το πλοίο «Νήσος Ρόδος» μεταφέροντας 15 πρόσφυγες από την Κω αλλά και το blue star patmos μεταφέροντας 14 πρόσφυγες από τη Λέρο.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι πρόσφυγες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι ακραίες αντιδράσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για τη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα.
Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Δευτέρας, κάτοικοι της Νάουσας στην Ημαθία συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της πόλης, προκειμένου να εμποδίσουν την διέλευση περίπου τριών λεωφορείων με πρόσφυγες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας