Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαγκάρντ : Επαίνους και βραβείο στον Σόιμπλε

Λαγκάρντ : Επαίνους και βραβείο στον Σόιμπλε

Τείνει κλάδο ελαίας στη Γερμανία....

Το τιμητικό βραβείο «Ερεν Βικτώρια» για όσα έχει προσφέρει στην Ευρώπη και στο Ευρώ απένειμε η Κριστίν Λαγκάρντ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στην πρώτη της ομιλία από τότε που ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Κριστίν Λαγκάρντ βράβευσε  έναν από τους σφοδρούς επικριτές της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ότι θα επιδιώξει ρόλο ειρηνοποιού και θα συνεργαστεί με όλα τα «στρατόπεδα».

Έτσι το πρωί της Τρίτης η κυρία Λαγκάρντ ανήρτησε το ακόλουθο τουίτ στο λογαριασμό της.

«Ήταν τιμή μου να παραδώσω στον φίλο μου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το βραβείο «Ερεν-Βικτώρια». Λίγοι έχουν κάνει τόσο πολλά για την Ευρώπη και το Ευρώ. Η δέσμευσή του, η ζωντάνια του και η προσήλωσή του στην υψηλή πολιτική είναι πηγή έμπνευσης», ανέφερε η Λαγκάρντ.

Εκτός αυτού,  στην ομιλία της η Γαλλίδα εξήρε την σταθερή δέσμευση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε μία ενωμένη Ευρώπη, όπως και συνολικά την παρουσία του στη γερμανική σκηνή από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, που επέστρεψε στη διχασμένη Γερμανία να πετύχει την επανένωση.

Ο Σόιμπλε, σήμερα πρόεδρος της Boυλής, είχε στο παρελθόν από το πόστο του υπουργού Οικονομικών επανειλημμένα εξαπολύσει βέλη κατά της πολιτικής Ντράγκι.

Είχε επισημάνει τις παρενέργειες της χαλαρής πολιτικής για τους Γερμανούς αποταμιευτές, ενώ είχε κάνει λόγο για τον λεγόμενο «ηθικό κίνδυνο», αφού φοβόταν ότι η στήριξη της κεντρικής τράπεζας θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο στις κυβερνήσεις για μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά της η ΕΚΤ έχει υποστηρίξει ότι εάν η Γερμανία είχε τη διάθεση να επενδύσει περισσότερα, αντί να επιμένει σε πλεονάσματα, θα μπορούσαν τα επιτόκια να αυξηθούν πιο σύντομα.

Αν και η Λαγκάρντ απέφυγε την όποια αναφορά στη διαμάχη για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής, η απόφασή της να πραγματοποιήσει την πρώτη ομιλία της ως επικεφαλής της ΕΚΤ στο Βερολίνο ερμηνεύεται ως «κλάδος ελαίας» προς τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024