Τραμπ: Η Μέρκελ λέει πολλά αλλά δεν κάνει τίποτα
«Η Μέρκελ λέει πολλά για την Ουκρανία και δεν κάνει τίποτα», φέρεται να ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
«Όλο μιλάει και τίποτα δεν κάνει» φέρεται να είπε για την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ο Ντόναλντ Τραμπ στο επίμαχο τηλεφώνημα που είχε το καλοκαίρι με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που δόθηκε στην δημοσιότητα.
«Η Μέρκελ λέει πολλά για την Ουκρανία και δεν κάνει τίποτα», φέρεται να ανέφερε ο Τραμπ, λέγοντας στον Ζελένσκι ότι οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα για το Κίεβο απ’ ότι η Γερμανία και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.
«Η Γερμανία μόνο μιλάει»
Οι ΗΠΑ θα κάνουν «πολύ περισσότερα από όσα κάνουν τα ευρωπαϊκά κράτη… Η Γερμανία δεν κάνει σχεδόν τίποτα για εσάς. Το μόνο που κάνει είναι να μιλάει… Οι ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, αντιμετώπισαν την Ουκρανία πολύ, πολύ καλά», είπε ο Τραμπ.
Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος συμφώνησε με τον Αμερικανό ομόλογό του: «Οι ΗΠΑ στήριξαν την Ουκρανία όχι 100%, αλλά 1000%».
«Ουδέν σχόλιον» από το Βερολίνο
Από την πλευρά του το Βερολίνο έχει αρνηθεί να σχολιάσει τον επίμαχο διάλογο και την αναφορά στη γερμανική κυβέρνηση. «Δεν σχολιάζουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο Γερμανικό Πρακτορείο DPA.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Γερμανία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος χορηγός της Ουκρανίας μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία το 2014, η Γερμανία υποστήριξε το Κίεβο με το ποσό των 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα Bild.
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442