Ελαφόνησος: Επουλώνει τις πληγές της μετά την πυρκαγιά
Η Ελαφόνησος επιστρέφει στην κανονικότητα μετά την μεγάλη πυρκαγιά του Σαββατοκύριακου - Ήδη το νησί υποδέχεται νέους τουρίστες.
Η Ελαφόνησος βρίσκει τους ρυθμούς της μετά την μεγάλη πυρκαγιά και ήδη καταγράφονται νέες αφίξεις τουριστών, τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δήμαρχος του νησιού, Ευσταθία Λιάρου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος, «είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και ευτυχώς όλα πήγαν καλά, αφού οι απώλειες που είχαμε είναι μόνο εκτάσεις και τίποτε άλλο, διότι το ζητούμενο ήταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών».
Επίσης, σύμφωνα με την Ευσταθία Λιάρου, «δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ούτε έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια, ή σε τουριστικές και ξενοδοχειακές υποδομές και αυτή ήταν μπορώ να πω η επιτυχία όλων όσοι συνέδραμαν στην επιχείρηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς».
Όσον αφορά στην οικολογική ζημιά από τη φωτιά, η δήμαρχος είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει ένας αναλυτικός απολογισμός.

Με αφορμή την αποχώρηση πάνω από 3.000 επισκεπτών από την Ελαφόνησο το Σαββατοκύριακο, λόγω της φωτιάς, η δήμαρχος αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «πράγματι έφυγαν κάποιοι, προφανώς διότι ένιωσαν την ανάγκη να αποχωρήσουν, όταν έπρεπε να εκκενώσουμε προληπτικά τους οικισμούς των νησιών της Παναγιάς και του Σίμου». Παράλληλα η δήμαρχος δεν αποκλείει την πιθανότητα «να ολοκλήρωναν ούτως ή άλλως τις διακοπές τους στην Ελαφόνησο,» προσθέτοντας όμως, ότι «δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό».
Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει η δήμαρχος, «η επιβατική κίνηση αποκαταστάθηκε αρκετά νωρίς και ήδη έχουμε από χθες αρκετό εισερχόμενο τουρισμό».
Καταλήγοντας, η Ευσταθία Λιάρου στέλνει το μήνυμα ότι «η Ελαφόνησος είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός και είμαστε εδώ για υποδεχτούμε και να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες μας».
Κάηκε το 25% του νησιού
Η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην χωματερή του νησιού και ενώ αρχικά φάνηκε να αντιμετωπίζεται, το πρωί της Κυριακής ενισχύθηκε ο αέρας, με συνέπεια να αναζωπυρωθεί και να πάρει διαστάσεις.
Η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε άμεσα με ισχυρότατες δυνάμεις. Χθες, σε όλα τα μέτωπα του νησιού επιχείρησαν 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα της πυροσβεστικής, ενώ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν 2 οχήματα του υπουργείου Εσωτερικών, 4 οχήματα των ΟΤΑ και 1 υδροφόρα.
Αυτήν την ώρα, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, χωρίς ωστόσο να έχει βγει επίσημη ανακοίνωση για την πλήρη κατάσβεσή της.
Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε το 25% του νησιού, με την συνολική επιφάνεια των αγροτοδασικών εκτάσεων που κάηκαν να ξεπερνά τα 5.000 στρέμματα.
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442