«Δεν υπάρχει θέμα μείωσης των συντάξεων, κύριας και επικουρική» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών για την αύξηση των θέσεων εργασίας και των αποδοχών.
«Θα ψηφιοποιήσουμε το σύστημα για να βγαίνουν οι συντάξεις αυτόματα» επισήμανε εξάλλου ο Νότης Μηταράκης. «Στόχος μας είναι η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, όπως αυτόματα βγαίνουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας, έτσι αυτόματα να εκδίδονται και τα εκκαθαριστικά των συντάξεων» διευκρίνισε.
«Η μόνη ενοποίηση που έγινε στον ΕΦΚΑ επί ΣΥΡΙΖΑ είναι η τοποθέτηση κοινών ταμπελών. Θα παρέμβουμε στις διαδικασίες για να σταματήσουν να λειτουργούν σαν ξεχωριστά ταμεία οι κλάδοι που έχουν ενσωματωθεί στον ΕΦΚΑ» επισήμανε ο υφυπουργός. Θέλουμε, πρόσθεσε, να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μηχανισμό εξυπηρέτησης πολιτών στον ΕΦΚΑ.
Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης των συντάξεων, κύριας και επικουρικής. Μακροπρόθεσμα, για να πάνε καλά οι συντάξεις, πρέπει να πάει καλά η αγορά και στόχος μας είναι η ανάπτυξη της οικονομίας». Αποσαφήνισε πάντως ότι είναι αυτονόητο ότι θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ περί της συνταγματικότητας του Νόμου Κατρούγκαλου.
Χαρακτήρισε δε ως τραγική, και για τους εργαζομένους, την κατάσταση που βρήκε στα δύο υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ που επισκέφθηκε. «Βρήκα παλιά κομπιούτερ με λογισμικό της δεκαετίας του ’90, πρίντερ που δεν δουλεύουν , υποδομές κακές, έλλειψη προσωπικού. Ουσιαστική αλλαγή θα έρθει μόνο με την ψηφιακή εποχή, δεν φτάνουν μονό οι προσλήψεις» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας