Χρυσή Αυγή: «Φέρτε τους κατηγορούμενους στο εδώλιο»
Ο Ιω. Άγγος συνεχίζοντας την απολογία του παραδέχθηκε πως συμμετείχε σε δράσεις της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες αλλά και σε συσσίτια και διανομή φυλλαδίων κάνοντας μοτοπορείες μετά τις 10 το βράδυ.
Τα κενά εδώλια των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα εν μέσω απολογιών στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προκάλεσαν την αντίδραση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία παρατήρησε με νόημα από έδρας πως το δικαστήριο έχει τρόπους να τους φέρει ενώπιον του.
Από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους, που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, παρόντες στη σημερινή διαδικασία που διεξάγεται στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού ήταν μόνο οι επτά κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της απολογίας του Ιωάννη Άγγου.
«Η υποχρέωση των κατηγορουμένων είναι να είναι εδώ. Το δικαστήριο έχει τρόπο να τους φέρει. Είπαμε από τη αρχή να είναι και οι 18 εδώ. Να το πείτε σε όλους» ξεκαθάρισε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος Γιώργος Ρουπακιάς παρέμεινε σε δωμάτιο δίπλα στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού έως την στιγμή που το όνομα του εκφωνήθηκε από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, κάθισε στις τελευταίες θέσεις της αίθουσας και παρακολούθησε την απολογία κλαίγοντας σιωπηρά.
Τι είπε ο Αγγος
Ο Ιω. Άγγος συνεχίζοντας την απολογία του παραδέχθηκε πως συμμετείχε σε δράσεις της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες αλλά και σε συσσίτια και διανομή φυλλαδίων κάνοντας μοτοπορείες μετά τις 10 το βράδυ.
Όταν ο κατηγορούμενος κλήθηκε να πει ποια είναι η γνώμη του για την Χρυσή Αυγή μετά από όσα έχουν συμβεί είπε :»Κατακρίνω το γεγονός που έχει γίνει αλλά δεν έχω πρόβλημα να είμαι στην Χρυσή Αυγή. Και επειδή με ρώτησε τότε η ανακρίτρια αν φοβάμαι, δεν έχω λόγο να φοβάμαι κάτι» ανέφερε, ενώ απέδωσε σε πιέσεις και στην προσπάθεια του να αποφυλακιστεί το γεγονός πως παλαιότερα είχε πει: » παρασύρθηκα από τη Χρυσή Αυγή , δεν θέλω να τους ξαναδώ στα μάτια μου» .
Στο επίκεντρο των ερωτήσεων που δέχθηκε από το δικαστήριο βρέθηκαν και σήμερα τα κρίσιμα τηλεφωνήματα που έγιναν από τον κατηγορούμενο τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς φέρεται να είναι εκείνος που κινητοποίησε το «τάγμα εφόδου». Ο 46χρονος δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις πώς τόσα πολλά μέλη της Τοπικής Νίκαιας βρέθηκαν στο ίδιο σημείο το μοιραίο βράδυ. «Δεν ξέρω… Εγώ δεν είπα σε κανέναν να πάει » τόνισε για να ακούσει την πρόεδρο να σχολιάζει » το θέμα είναι ποιος του είπε να πάνε «.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού έδωσε σήμερα Παρασκευή αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112 – Έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)


































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442