Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Άμεση ήταν η κινητοποίηση και η ενεργοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του αεροδρομίου «Μακεδονία», περίπου στις 11.20 το πρωί, ύστερα από ειδοποίηση για έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους, που είχε απογειωθεί λίγο νωρίτερα από τον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης, με προορισμό το Κίεβο της Ουκρανίας.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση και η ενεργοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του αεροδρομίου «Μακεδονία», περίπου στις 11.20 το πρωί, ύστερα από ειδοποίηση για έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους, που είχε απογειωθεί λίγο νωρίτερα από τον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης, με προορισμό το Κίεβο της Ουκρανίας.
Ο μηχανισμός του αεροδρομίου ενεργοποιήθηκε όπως προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, ωστόσο το αεροκάφος προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.
«Ήταν μία πτήση η οποία ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει στις 11:10 το πρωί και στις 11:21 ενημέρωσε ο πιλότος ότι επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια μη προγραμματισμένη προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Ενεργοποιήθηκε αυτόματα το Σύστημα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του αεροδρομίου «Μακεδονία», το οποίο σημαίνει ότι μπαίνουν σε κατάσταση stand by η Πυροσβεστική και ασθενοφόρα» σημείωσε ο κ. Παπάζογλου, διεκρινίζοντας ότι δεν χρειάστηκε να γίνει κάποια ενέργεια καθώς το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά.
«Στις 11:41 το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά, χωρίς κανένα απολύτως θέμα, δεν έγινε κάποια άλλη ενέργεια από πλευράς αεροδρομίου. Το αεροσκάφος τροχοδρόμησε, στάθμευσε και ελέγχεται από την αεροπορική» σημείωσε. Η αεροπορική εταιρεία θα ενημερώσει τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης για την ακριβή ώρα αναχώρησης.
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442