Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κρήτη: Καταδικάστηκαν Γερμανοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία

Κρήτη: Καταδικάστηκαν Γερμανοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων υποστήριξαν ότι ήταν απερισκεψία και εξέφρασαν την μεταμέλεια τους χωρίς όμως να πείσουν την έδρα

Σε δέκα μήνες με αναστολή καταδικάστηκαν οι δύο Γερμανοί που κατέβασαν από τον ιστό την ελληνική σημαία αναρτώντας τη γερμανική, στην περιοχή του Σταυρού στα Χανιά.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων υποστήριξαν ότι ήταν απερισκεψία και εξέφρασαν την μεταμέλεια τους χωρίς όμως να πείσουν την έδρα.

Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι δύο 23χρονοι βρέθηκαν στην περιοχή κάνοντας πεζοπορία, ενώ έφθασαν μέχρι το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο μάλιστα είναι αρχαιολογικός χώρος.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν ότι πάνω στον ενθουσιασμό τους που είχαν φθάσει στη κορυφή του σημείου κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν τη γερμανική, χωρίς όμως, όπως είπαν, να επιδιώκουν με την πράξη τους αυτή να προσβάλουν ή να βεβηλώσουν το ελληνικό σύμβολο.

Σημείωσαν μάλιστα, ότι δεν πέταξαν ούτε έσκισαν την ελληνική σημαία, αλλά την τοποθέτησαν κάτω από μια πέτρα για να μην την πάρει ο αέρας.

Οι δύο νεαροί αύριο, Τρίτη, αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα τους, όπου θα αντιμετωπίσουν επιπτώσεις από την καταδίκη τους από το ελληνικό δικαστήριο.

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο