Στα Δωδεκάνησα έφτασε το κύμα κακοκαιρίας – «Έπνιξε» την Κάρπαθο η βροχόπτωση
Το κύμα κακοκαιρίας που τις προηγούμενες ώρες έπληττε την Κρήτη, έφτασε στα Δωδεκάνησα.
Το κύμα κακοκαιρίας που τις προηγούμενες ώρες έπληττε την Κρήτη, έφτασε στα Δωδεκάνησα.
Από τα βίντεο φαίνονται οι πλημμυρισμένοι δρόμοι οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και έχουν γίνει ένα μαζί με την θάλασσα.
Τα ορμητικά νερά παρασέρνουν ότι βρίσκονται στη ροή τους, ενώ σοκαριστικό είναι το βίντεο με έναν αγρότη που χρησιμοποιεί το τρακτέρ του για να περάσει στην… απέναντι όχθη.
Στο παρακάτω βίντεο μάλιστα, φαίνεται οδηγός ο οποίος έχει «κολλήσει» από την κακοκαιρία καθώς ο δρόμος μπροστά του έχει διαλυθεί και αδυνατεί να περάσει.
Από τα βίντεο φαίνονται τα νερά που ξεχειλίζουν από τους λόφους, μέσα από τα σπίτια και απλώνονται μέχρι την παραλία.
Τον προηγούμενο μήνα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος είχε κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Κάρπαθο και την Κάσο ύστερα από σχετικό αίτημα του Επάρχου Γιάννη Μηνατσή και των Δήμων Καρπάθου και Κάσου, λόγω των μεγάλων καταστροφών που σημειώθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες εκείνων των ημερών.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τα δύο νησιά από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 28 Μαρτίου και συνεχίστηκαν μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής 29 Μαρτίου.
Στο νησί της Καρπάθου λόγω των καταρρακτωδών βροχών υπερχείλισαν οι χείμαρροι στη θέση Βρόντη και διακόπηκε η κυκλοφορία αφού υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν αυτοκίνητα, ενώ στην περιοχή Αρχοντοπήγαδο κόπηκε ο δρόμος στη μέση.
- Δίκη Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η έφεση των Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου
- Το Artemis II πλησιάζει την πιο κρίσιμη ώρα – Μετεωρική επιστροφή με 40.000 χλμ/ώρα
- NN Hellas: Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της, αλλά και ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας
- Πασχαλινή έξοδος: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό, Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών και Πειραιά
- Προπονητής στην Τσεχία φωτογράφιζε παίκτριες, καταδικάστηκε, όμως συνέχισε να δουλεύει!
- Μόρνος: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού – Βυθίστηκε ξανά το χωριό Κάλλιο
- Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με την Όλγα Κεφαλογιάννη-Στο επίκεντρο η τουριστική περίοδος
- Αντιπολιτευτικά πυρά για ακρίβεια και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – «Είμαστε στον βυθό της αγοραστικής δύναμης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442