Τη στήριξη του στρατού στον Γκουαϊδό ζητά η Ομάδα της Λίμα
Οι χώρες της λεγόμενης Ομάδας της Λίμα προέτρεψαν τη Δευτέρα τον στρατό της Βενεζουέλας να στοιχηθεί πίσω από τον αντιπολιτευόμενο πολιτικό Χουάν Γκουαϊδό, αυτοανακηρυγμένο μεταβατικό πρόεδρο, καλώντας να υπάρξει αλλαγή καθεστώτος «χωρίς χρήση βίας» στη χώρα.
Ενδεκα από τις 14 χώρες που συμμετέχουν στην ομάδα ζήτησαν, με κοινή τους ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την έκτακτη συνεδρίασή τους στην Οτάβα, οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας να «επιδείξουν την πίστη τους στον προσωρινό πρόεδρο» Γκουαϊδό και εξέφρασαν την ελπίδα τους να γίνει «γρήγορα» η μετάβαση της χώρας αυτής στη δημοκρατία χωρίς βία ή ξένη στρατιωτική επέμβαση.
Η Ομάδα της Λίμα (Αγία Λουκία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Γουιάνα, Καναδάς, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Ονδούρα, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Χιλή) ιδρύθηκε το 2017 και ο διακηρυγμένος σκοπός της είναι να εξευρεθεί ειρηνική λύση στην κρίση η οποία πλήττει τη Βενεζουέλα.
- ΕΛΣΤΑΤ: Με χρόνιο πρόβλημα υγείας το 24% του πληθυσμού – Η γενική κατάσταση σε άτομα 16 ετών και άνω
- Είναι αυτά τα αρχαιότερα ζάρια του κόσμου;
- Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας συνομήλικό τους σε νησί των Κυκλάδων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία – Χωρίς συμφωνία, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442