Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η έκρηξη στον Άγιο Διονύσιο ανησυχεί ιδιαίτερα την εκκλησία

Η έκρηξη στον Άγιο Διονύσιο ανησυχεί ιδιαίτερα την εκκλησία

Ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού τραυματίστηκαν από το χτύπημα και οι άνθρωποι της εκκλησίας είναι ανάστατοι καθώς η συγκεκριμένη επίθεση έρχεται να προστεθεί σε αρκετά περιστατικά με στόχους ορθόδοξες εκκλησίες. 

Η έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου στο Κολωνάκι έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους ιεράρχες.

Ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού τραυματίστηκαν από το χτύπημα και οι άνθρωποι της εκκλησίας είναι ανάστατοι καθώς η συγκεκριμένη επίθεση έρχεται να προστεθεί σε αρκετά περιστατικά με στόχους ορθόδοξες εκκλησίες.

Με δηλώσεις τους όλα τα κόμματα καταδίκασαν το χτύπημα το οποίο ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές καθώς δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Το σημείο που εξερράγη ο μηχανισμός είναι πολυσύχναστο και λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ξεκινούσε τον ναό λειτουργία. Όπως αναφέρει το γραφείο τύπου της Αρχιεπισκοπής «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός. Σε βάρος οποιουδήποτε και αν γινόταν, οπουδήποτε και αν γινόταν, οποτεδήποτε και αν γινόταν, μόνο θλίψη θα προκαλούσε. Ευτυχώς που δεν υπήρξαν θύματα».

Τον αστυνομικό και τον νεωκόρο, που τραυματίστηκαν από τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνάντησε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Κατόπιν εντολής του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο επίσκοπος Θεσπιών μετέβη άμεσα στο χώρο του ναού και στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο αστυνομικός. Από την πρώτη στιγμή, ο αρχιεπίσκοπος ενημερώνεται διά του πρωτοσύγκελού του, ο οποίος έχει συχνή επικοινωνία από το πρωί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Την απάντηση ότι «η Εκκλησία είναι μόνο αγάπη» δίνει, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, ο π. Γεώργιος από τον Aγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτου. Oπως λέει χαρακτηριστικά, «η Εκκλησία τους αγκαλιάζει όλους και αυτούς που είναι κοντά και εκείνους που είναι μακριά. Δίνει αγάπη, με τα συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία και τα παντοπωλεία, τα γηροκομεία. Ανακουφίζει τον πόνο του λαού. Και όσο χτυπάνε την Εκκλησία άλλο τόσο δυναμώνει».

ΚΙΣΕ: Απεχθή επίθεση

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, την «απεχθή επίθεση» στο κέντρο της Αθήνας και «εκφράζοντας τα συναισθήματα των Ελλήνων Εβραίων, εύχεται ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες και γρήγορα να επιστρέψουν στις οικογένειές τους».

«Τούτες τις γιορτινές ημέρες, που το πνεύμα της αγάπης εκπέμπεται σε κάθε γωνιά της χώρας μας, οι οπαδοί του μίσους έσπευσαν να υπενθυμίσουν την παρουσία τους με εκρηκτικό μηχανισμό θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή απλών ανθρώπων στην είσοδο του ιερού ναού του Αγίου Διονυσίου, στο κέντρο της Αθήνας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπογραμμίζεται, επίσης, πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία, στον φανατισμό και στην τρομοκρατία να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητας σκορπώντας τον φόβο και στοχοποιώντας ακόμη και τους ιερούς χώρους προσευχής».

«Όλοι μαζί οφείλουμε να εργασθούμε ώστε να υπερασπιστούμε τις πανανθρώπινες αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού, απέναντι σε όσους επιδιώκουν να επιβάλλουν τον φόβο του μίσους και της βίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ.

Έκθεση του ΥΠΠΕΘ: 500 επιθέσεις το 2017

Περισσότερες από 500 επιθέσεις σημειώθηκαν σε χώρους θρησκευτικής σημασίας το 2017, όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση που δημοσίευσε για τρίτο συνεχές έτος, το Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η έκθεση, το 2017 κατεγράφησαν 556 περιστατικά βίας σε θρησκευτικούς χώρους. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξεως του 159% καθώς το 2016 κατεγράφησαν 218 περιστατικά.

Από αυτά τα περιστατικά, το 94%, δηλαδή τα 525, αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ορισμένα φέρουν χαρακτηριστικά θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024