Συνάντηση Μέι-Μέρκελ το μεσημέρι της Τρίτης
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μέι επιδιώκει βελτιώσεις στην συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και, σε αυτό το πλαίσιο, συναντήθηκε ήδη νωρίτερα σήμερα με τον ολλανδό Πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.
Με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα συναντηθεί στις 14:00 (ώρα Ελλάδος) η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος της βρετανικής πλευράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μέι επιδιώκει βελτιώσεις στην συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και, σε αυτό το πλαίσιο, συναντήθηκε ήδη νωρίτερα σήμερα με τον ολλανδό Πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.
«Μερικές φορές δεν τους καταλαβαίνω πια. Ξοδέψαμε τόσο χρόνο, τόση ενέργεια και δημιουργικότητα προκειμένου να διαπραγματευτούμε κάτι το οποίο ούτε στο Βερολίνο ούτε στις Βρυξέλλες επιθυμούμε. Κανένας δεν θέλει να φύγει η Βρετανία», δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ και τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας εξόδου της Βρετανίας, καθώς επετεύχθη με δυσκολία. «Δεν μπορώ να φανταστώ σε ποιο σημείο θα μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι ουσιαστικό και δεν μπορούμε να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες», πρόσθεσε, για να τονίσει ότι οι επικεφαλής της διαπραγμάτευσης δεν βρίσκονται στο Βερολίνο, αλλά στις Βρυξέλλες.
Για «απελπισμένη προσπάθεια απελευθέρωσης» έκανε λόγο ο πρώην Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς, σχολιάζοντας την έκτακτη συνάντηση με την κυρία Μέρκελ που ζήτησε η βρετανίδα Πρωθυπουργός.
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)


















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442