Τσίπρα για εισαγγελέας δεν κάνεις
Ο τρόπος που ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να προκαταλάβει αποφάσεις της δικαιοσύνης από βήματος Βουλής δείχνει τον εργαλειακό τρόπο με τον οποίο χειρίζεται αυτά τα θέματα η κυβέρνηση
Στη Βουλή το είπε γεμάτος υπερηφάνεια και διάθεση να δείξει ότι η κυβέρνησή του υπερασπίζεται τα δικαιώματα των απλών ανθρώπων ενάντια σε όποιους τους εκμεταλλεύονται.
Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι είναι από τις «επιτυχίες αυτών των ημερών», το γεγονός ότι εξαρθρώθηκε «ένα δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την Ελλάδα, το γνωστό δίκτυο “Ριχάρδος”, που είχε ξεζουμίσει, τα πρώτα χρόνια της κρίσης κυρίως, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν εν μία νυκτί τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται, να μένουν άνεργοι, να βρίσκονται στην ανέχεια, στην απελπισία, και μέσα στην απελπισία τους προσπαθήσανε πολλοί εξ αυτών να βρουν τη δυνατότητα έστω ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας».
Λίγες μέρες μετά αποδεικνύεται ότι υπάρχει πιθανότητα οι κατηγορίες να μην μπορούν τόσο εύκολα να στοιχειοθετηθούν και οι καταδίκες που υποσχέθηκε ο Τσίπρας να μην έρθουν.
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: δεν έχω καμιά συμπάθεια στους ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων γιατί πιστεύω ότι εκμεταλλεύονται τη δυσκολία των ανθρώπων και θησαυρίζουν. Αυτό είναι από μόνο «έγκλημα» πιο βαρύ από το κάθε τυπικά οριζόμενο παράπτωμα λαθρεμπορίου.
Δυστυχώς το «εκμεταλλεύεται τον πόνο του άλλου» δεν είναι αδίκημα στον ποινικό κώδικα, ούτε το καθιέρωσε ο Τσίπρας, παρότι, εάν ήθελε θα μπορούσε.
Ακόμη χειρότερα: επί των ημερών του Τσίπρα συνέχισαν να ανθούν τα ενεχυροδανειστήρια, συνέχισαν άνθρωποι να σκοτώνουν κοψοχρονιά τα ασημικά και τα χρυσαφικά τους, συνέχισε η κοινωνία να μην ξέρει εάν θα βγάλει το μήνα.
Αλλά ο Τσίπρας για αυτά τα προβλήματα δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι άλλο, πέραν του να έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε μια πολιτική λιτότητας με βάθος δεκαετιών.
Έτσι, για να συγκαλύψει την κοινωνική καταστροφή που έφεραν οι πολιτικές λιτότητας και επειδή δεν μπορεί να προσφέρει «άρτο και θεάματα», αυτό που κάνει είναι να προσφέρει το «θέατρο της κάθαρσης».
Δηλαδή, να υπόσχεται ότι θα «κάτσει στο σκαμνί» και θα «κλείσει μέσα» όσους είναι υπεύθυνοι.
Μόνο που όπως δεν ήταν υπόθεση «ενός νόμου και ενός άρθρου» η κατάργηση των μνημονίων, ούτε η «κάθαρση» είναι υπόθεση εξεταστικών που απλώς να παράγουν πρωτοσέλιδα στα «φίλια ΜΜΕ», ούτε δικογραφιών που γράφονται κυριολεκτικά στο πόδι μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να εξυπηρετηθεί η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης για να μπορεί να λέει «να δείτε πόσοι είναι υπόδικοι κατόπιν ενεργειών μας».
Γιατί με εξεταστικές για τις κάμερες και δικογραφίες στο πόδι το μόνο που γίνεται είναι τα πραγματικά σκάνδαλα να μένουν στο απυρόβλητο και τα κάθε λογής λαμόγια να κυκλοφορούν τελικά ελεύθερα και ατιμώρητα.
Και να γελάνε στα μούτρα μας.
- «Της άρεσε ο Μπεν Άφλεκ» – Η αποκάλυψη που έκανε ο Ματ Ντέιμον για τη σύζυγό του Λουτσιάνα και τον κολλητό του
- Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα – Εμφανίστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την ανήλικη
- Η «Ιθάκη» πλαγιοκοπεί το ΠΑΣΟΚ – Ο Τσίπρας έλκει τους 40+ του Ανδρουλάκη
- Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης: «Πάνω στα βάσανα που επιβάλλει ο άνθρωπος στον άνθρωπο»
- «Πιθανό να φύγει ως δανεικός από τη Σπαρτάκ ο Λιβάι Γκαρσία»
- Η απάντηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Μόσχα: Ευφάνταστα σενάρια, ψευδείς ειδήσεις, ύβρεις, κατασκευασμένες πληροφορίες
- Προκλητικός ο Π. Μαρινάκης, απειλεί τους αγρότες – Ξορκίζει τις συνελεύσεις, βλέπει κομματικά εγκάθετους στα μπλόκα
- Εξεταστική: Να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης των ορκωτών λογιστών του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442