Η Λατινική Αμερική αποτελεί προνομιακό πεδίο δραστηριότητας ικανών pickup και σκληροτράχηλων SUV, εξ ου και οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν φείδονται σε αντίστοιχου είδους παραλλαγές όταν πρόκειται για την έκθεση του Σάο Πάολο όπου η Nissan παρουσιάζει μια πρωτότυπη εκδοχή του Frontier ή στα καθ΄ημάς Navara με πλήρη διασωστικό εξοπλισμό.

Ξεκινώντας από τις χρωματικές του επιρροές, αξίζει να σημειωθεί ότι το Frontier Sentinel Concept, όπως ονομάζεται, βάφεται στα χρώματα ενός βραζιλιάνικου είδους παπαγάλου ονόματι Υάκινθος Μακάο και συμπληρώνει την εικόνα του με χωμάτινα ελαστικά 16 ιντσών, βίντσι στο μπροστινό τμήμα η παρουσία της απόληξης της εξάτμισης στην οροφή προκειμένου να αντεπεξέρχεται σε υδάτινα εμπόδια.

Ο χώρος φόρτωσης εφοδιάζεται με εξοπλισμό αντίστοιχο του διασωστικού προσανατολισμού του, συμπεριλαμβανομένου kit πρώτων βοηθειών και δύο μπαταρίες προερχόμενες από το Nissan Leaf οι οποίες μπορούν να τροφοδοτήσουν με ρεύμα τον ιατρικό εξοπλισμό αλλά και εργαλεία που απαιτούνται σε αποστολές απεγκλωβισμού και διάσωσης.

Το εξοπλιστικό του προφίλ συμπληρώνουν διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι που περιλαμβάνουν κράνη, αξίνες φτυάρια και σχοινιά ενώ έχει προβλεφθεί και ένα επιπλέον επίπεδο πάνελ το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα προσγείωσης και «βάση» για αναγνωριστικό drone.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί, ότι στη Βραζιλία το Frontier-Navara διατίθεται αποκλειστικά ως διπλοκάμπινο και με τον diesel μοτέρ των 2,3 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 160 ή 190 ίππων.

Γράψτε το σχόλιο σας