Το δημοφιλές ιαπωνικό SUV αποκτά πρόσβαση στον νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,3 λίτρων που προέκυψε από τη συνεργασία των ομίλων Renault-Nissan-Mitsubishi και Daimler, και ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε εκδοχές ισχύος 140 και 160 ίππων και θα εξοπλίζει αποκλειστικά εμπροσθοκίνητες εκδόσεις του Qashqai.

Το νέο κινητήρα πλαισιώνει η προσθήκη ενός νέου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων το οποίο θα αποτελεί μέρος των προαιρετικών επιλογών του ιαπωνικού crossover για πρώτη φορά στην ιστορία του, εξοπλίζοντας την ισχυρότερη εκδοχή ισχύος των 160 ίππων και προσφέροντας μια συνολικά πιο σπορ εμπειρία, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις της Nissan.

Το παζλ για την νέα κορυφαία βενζινοκίνητη έκδοση των 160 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη συμπληρώνουν το μέγεθος ροπής των 270 Νm, ενώ σε επίπεδο αποδοτικότητας η μέση κατανάλωση καυσίμου ξεκινά από τα 5,5 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 122 γρ. /χλμ.

Για όσους δεν επιθυμούν το προαιρετικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, η εκδοχή ισχύος των 160 ίππων του νέου κινητήρα των 1,3 λίτρων θα είναι διαθέσιμη και με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, όπου η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα διαμορφώνονται σε 5,7 λίτρα/100 χλμ. και σε 130 γρ./χλμ., αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση, εφαλτήριο για τις τιμές κατανάλωσης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των νέων εκδόσεων βενζίνης του Qashqai, αποτελούν τα 5,3 λίτρα/100 χλμ. και τα 121 γρ./χλμ. σε ό,τι αφορά το CO2, στη «βασική» έκδοση ισχύος του νέου κινητήρα με απόδοση 140 ίππους και 240 Nm ροπής, σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Παράλληλα με το νέο κινητήρα, το Qashqai αποκτά και ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με οθόνη αφής επτά ιντσών, νέες λειτουργίες και εφαρμογές που υπόσχονται να προσφέρουν μια πιο διασυνδεδεμένη εμπειρία αλλά και τη δυνατότητα αυτόματης αναβάθμισης του λειτουργικού και των χαρτών.

Εκτός από την παρουσία των λειτουργικών Apple CarPlay και Android Auto, το νέο infotainment προσφέρει μια νέα εφαρμογή την οποία η Nissan αποκαλεί Door to Door Navigation, και την οποία οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν στο κινητό τους «επικοινωνώντας» με το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου τους και ενημερώνοντάς το για το επόμενο τους δρομολόγιο από οπουδήποτε.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα πλοήγησης αυτό καθ’αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης των χαρτών ενώ χάρη στο TomTom Premium Traffic, παρέχει live δεδομένα για τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο