Δωρεά για την ανακούφιση των κοινοτήτων που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στην ανατολική Αττική, το καλοκαίρι, προσφέρει η Αγγλο-Ελληνική Ένωση της Μεγάλης Βρετανίας.

Η δωρεά, ύψους 10.000 λιρών (περίπου 11.200 ευρώ) συγκεντρώθηκε από την οικονομική συνεισφορά μελών και υποστηρικτών της Αγγλο-Ελληνικής Ένωσης και θα διατεθεί στη μη κυβερνητική οργάνωση «Δεσμός» της Αθήνας, που υποστηρίζει ευάλωτες ομάδες, ανταποκρινόμενη σε επείγουσες καταστάσεις και επιχειρήσεις αποκατάστασης.

Η πρωτοβουλία της συγκέντρωσης χρημάτων από την Αγγλο-Ελληνική Ένωση ξεκίνησε στις 29 Ιουλίου, ενώ σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι σε θέση να προσφέρει τα χρήματα στην ελληνική οργάνωση, η οποία θα τα αξιοποιήσει για την αποκατάσταση και ανακαίνιση τεσσάρων παιδικών χαρών και τριών γηπέδων μπάσκετ στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά.

Ο πρόεδρος της Αγγλο-Ελληνικής Ένωσης και πρώην πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «η επιτυχημένη έκκληση για βοήθεια της Ένωσης θα συμβάλλει στις ζωές όσων επηρεάστηκαν από τις φωτιές» και πως «η αλληλεγγύη μεταξύ του βρετανικού και ελληνικού λαού παραμένει ισχυρή».

Η Αγγλο-Ελληνική Ένωση ιδρύθηκε μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων με στόχο την προώθηση, κατανόηση και φιλία των δύο λαών, ενώ έχει μακρά ιστορία σε φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο