Συνεχίζονται οι προσπάθειες των κλιμακίων της Περιφέρειας και του δήμου Μαραθώνα, αλλά και του υπουργείου Υποδομών για την ολοκλήρωση των αυτοψιών στις κατεστραμμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Από τα στοιχεία που υπάρχουν, έχουν καεί περί τις 2.500 χιλιάδες κατοικίες, καταστήματα κ.λπ. Επίσης πάνω από 12.700 στρέμματα γης και εκατοντάδες αυτοκίνητα.
Η ανοικοδόμηση της περιοχής θα πάρει καιρό και σίγουρα θα μιλάμε για μια άλλη πόλη, έναν άλλον οικισμό καθώς ο παλιός εκριζώθηκε, έγινε στάχτη και αποκαϊδια.
Η αυτοψία που έκανε το in.gr στην περιοχή του Ματιού δεν περιγράφεται. Πρόκειται για μια πόλη – φάντασμα καθώς ελάχιστα σπίτια και καταστήματα έχουν μείνει όρθια. Μόνο προς την περιοχή του μικρού λιμανιού υπάρχουν άθικτες επιχειρήσεις.
Στο βίντεο που ακολουθεί συνεργείο κάνει αυτοψία σε γνωστό καφέ της περιοχής που σχεδόν διαλύθηκε ενώ κάηκαν και διαμερίσματα στους πάνω ορόφους του οικήματος.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας