Εν αναμονή των δηλώσεων Ντράγκι για το waiver
Στραμμένο στη Φρανκφούρτη είναι το βλέμμα του οικονομικού επιτελείου καθώς και των τραπεζών, οι οποίοι περιμένουν την Πέμπτη 26 Ιουλίου τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για θέματα νομισματικής πολιτικής.
Στραμμένο στη Φρανκφούρτη είναι το βλέμμα του οικονομικού επιτελείου καθώς και των τραπεζών, οι οποίοι περιμένουν την Πέμπτη 26 Ιουλίου τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για θέματα νομισματικής πολιτικής.
Από τη συνεδρίαση αναμένεται να αποσαφηνιστεί πλήρως το θέμα της άρσης του waiver μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα προσαρμογής.
Το ζήτημα ενδιαφέρει τις ελληνικές τράπεζες, καθώς μεταφράζεται σε αύξηση του κόστους δανεισμού.
Σε κάθε περίπτωση η άρση έχει προεξοφληθεί, καθώς ο κανονισμός της ΕΚΤ δεν επιτρέπει τη διατήρηση του waiver για χώρες εκτός προγράμματος ή για χώρες τα ομόλογα των οποίων δεν έχουν υψηλή βαθμολογία από τους επενδυτικούς οίκους.
- Θεσσαλονίκη: 17χρονη έγκυος κατήγγειλε 16χρονο ότι την έσπρωξε και τραυματίστηκε – Συνελήφθη και για εκδικητική πορνογραφία
- Τουρκία: Βυθίστηκε σε ναυπηγείο το «Sea Star Tilos» – Δραματική διάσωση του πληρώματος
- ΗΠΑ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα αν προτιμήσει ευρωπαϊκά όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
- Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική στον Λεσόρ από την Ευρωλίγκα
- Η επόμενη μέρα: «Ο νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί» για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου, η ικανοποίηση και η χειρότερη κρίση
- Παναγιώτα Θεοδωρακοπούλου: «Πάει, απέθανε η αρχόντισσα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)






















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442