Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τα στελέχη που την πλαισιώνουν μπορεί να θεωρείται επιτυχία. Στην κατάσταση που έχει έρθει ο σύλλογος, τους αρκεί το… ελάχιστο. Το – σχεδόν – τίποτα. Γιατί για το βεληνεκές του Παναθηναϊκού, το να μην υποβιβάζεται μόνο και μόνο επειδή κάποιες ομάδες του έκαναν… χάρη, είναι το τίποτα.

Ούτε μέρα χαράς είναι, ούτε ικανοποίησης, ούτε κάποιο… ιστορικό γεγονός αυτό που συνέβη σήμερα. Η διοίκηση με τους χειρισμούς της έστειλε τον σύλλογο στο… παρακαλετό να φτάσει στο «και πέντε» για να γλιτώσει κάτι που έπρεπε ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος να είχε φροντίσει. Να πληρώσει δηλαδή τα χρέη που εκείνος δημιούργησε, να πάρει αδειοδότηση η ομάδα και να μην περιμένει καμιά αλλαγή κανονισμού για να σώσει την κατηγορία.

Αντ’ αυτού, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε σημείο να χαίρεται που δεν πέφτει και που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς. Υποθηκεύει μία ακόμα σεζόν, μόνο και μόνο επειδή δεν πλήρωσε ο ιδιοκτήτης του αυτά που έπρεπε. Όποιος χαίρεται γι’ αυτά, δικό του πρόβλημα.

Τα θετικά νέα της ημέρας δεν είναι ότι ο Παναθηναϊκός τη γλίτωσε. Τα θετικά νέα είναι ότι επισημοποιήθηκε πια η άφιξη του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ αύριο στην Αθήνα. Σημαίνει αυτό πως ο Ταϊλανδός είναι έτοιμος πλέον να προχωρήσει στο deal και να κάνει δική του την ΠΑΕ.

Αμφιβολίες και υπάρχουν και θα υπάρχουν. Στο χέρι του ίδιου είναι να τις σβήσει μονομιάς. Να έρθει, να πάρει την ομάδα, να ρίξει τα χρήματα που απαιτούνται, να επαναφέρει την κανονικότητα. Χωρίς χρονοτριβές. Όλοι θα είναι μαζί του, αρκεί να φύγει το συντομότερο αυτή η μιζέρια που έχει ποτίσει τον σύλλογο.

Γράψτε το σχόλιο σας