170 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ (κατά προτίμηση Ευβοίας)
1 κ.σ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ασπρομανίταρα και τα πλευρώτους, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε ώσπου να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τον ζωμό των λαχανικών και τα αποξηραμένα μανιτάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά.
Πολτοποιούμε τα υλικά της σούπας με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το βούτυρο και αλατοπίπερο.
Κρέμα: Σε μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο προτού αρχίσει ο βρασμός. Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και το μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ έως ότου σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα.
Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα και προσθέτουμε από πάνω τη ζεστή κρέμα τυριού.
Σημείωση για τα αποξηραμένα μανιτάρια: Προτού τα χρησιμοποιήσουμε, τα μουλιάζουμε για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό.