«Οι Κόρες»: Από το Φεστιβάλ Αθηνών στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων
...
Η bijoux de kant επανέρχεται με μια ανανεωμένη εκδοχή της παράστασης «Οι Κόρες», που παίχτηκε φέτος το καλοκαίρι στο Μικρό Χρηματιστήριο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Η φετινή παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών θα ανέβει στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής για οκτώ μόνο παραστάσεις, από 12 μέχρι 22 Οκτωβρίου, Πέμπτη έως Κυριακή.
Στο νέο τους σπίτι, οι Κόρες τολμούν να επαναρθρώσουν το αίτημά τους για ανακωχή και επανασύνδεση με την Αθήνα,τη Μητέρα-πόλη όλων μας.
Οι Κόρες των Αθηνών επιστρέφουν ανάλαφρες από τη σκόνη των ποιημάτων, για να διεκδικήσουν τη θέση τους στον καινούριο Λόγο που ζει και αναπνέει έξω από τις κλειστές πόρτες και τα σφραγισμένα παράθυρα.
Η Νούλα και η Νανά, η Νανά και η Νούλα, ξαναπαίζουν για τελευταία φορά το παιχνίδι ΜΗΤΕΡΑ «σαν έτοιμες από καιρό» για τη μεγάλη έξοδο προς την ελευθερία τους. Μια ελευθερία με αρχαίες ρίζες και νέα ορμή.
Το Ζάππειο και η Κυψέλη, το Πεδίον του Άρεως και η οδός Αθηνάς, η Πνύκα και η πλατεία Αγίας Ειρήνης γίνονται σώματα και σήματα μιας νέας επιθυμίας, ζωής και ρυμοτομίας.
Συντελεστές
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη
Ποιητική ανθολόγηση: Χριστόφορος Λιοντάκης
Συνεργάτις σκηνοθέτις: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Σκηνογραφία -Γλυπτικές Συνθέσεις: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης
Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Βοηθός Σκηνογράφου: Αδριανός Μάμμας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαδάκης
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου
Παίζουν: Λένα Δροσάκη, Άλκηστις Πουλοπούλου και η μουσικός Χαρούλα Τσαλπαρά
entertainment.in.gr
- Ποντάροντας πολλά στο 32…
- Αρχαίο ναυάγιο στην Αλεξάνδρεια επιβεβαιώνει τον ιστορικό Στράβωνα
- LIVE: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
- Υπόθεση Sinohydro: Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο πρώην προέδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο
- Η Λούσι Λιου αστειεύεται ότι ο 10χρονος γιος της, Ρόκγουελ, «δεν ξέρει πόσο κουλ» είναι η μαμά του
- Ίλιον: Συνελήφθη αστυνομικός μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητή που αποκάλυψε το in
- Στα άκρα οι σχέσεις Σαλάχ – Σλοτ: «Δεν μπορούν να συνυπάρξουν»
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)





















































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442