Γερμανία: Απρόσμενα ισχυρή αύξηση σημείωσαν οι εξαγωγές τον Ιανουάριο
Περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκαν οι γερμανικές εισαγωγές τον Ιανουάριο, ενώ απρόσμενα ισχυρή αύξηση σημείωσαν και οι εξαγωγές της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.
Περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκαν οι γερμανικές εισαγωγές τον Ιανουάριο, ενώ απρόσμενα ισχυρή αύξηση σημείωσαν και οι εξαγωγές της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, οι εποχικά προσαρμοσμένες εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,0% τον μήνα αυτό, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,7%. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι εισαγωγές να αυξηθούν κατά 0,5% και οι εξαγωγές κατά 1,85%.
«Μετά την αναιμική επίδοση πέρυσι, οι εξαγωγές ανακάμπτουν το 2017», σχολίασε ο Φόλκερ Τράιερ, οικονομολόγος στο DIHK, προσθέτοντας ότι η ζήτηση από τις αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα, η Βραζιλία, η Ρωσία και η Ινδία αυξάνεται.
Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα ανήλθε στα 18,5 δισεκ. ευρώ από τα 18,3 δισεκ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου ήταν υψηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών σε έρευνα του Reuters για 18,0 δισεκ. ευρώ.
Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών υποχώρησε στα 12,8 δισεκ. ευρώ ύστερα από την αναθεωρημένη τιμή των 24,8 δισεκ. ευρώ τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.