Με ολιγόωρη καθυστέρηση αναχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας από τον Πειραιά για την Κρήτη τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, μετά από φάρσα για βόμβα.
Τα πλοία επρόκειτο να αναχωρήσουν στις 9 το βράδυ με προορισμό την Κρήτη, αλλά παρέμειναν δεμένα έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει βόμβα σε κάποιο από αυτά.
Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο και στα τρία πλοία από ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού δεν βρέθηκε κάτι το ύποπτο.
Έτσι, αντί στις 9 το Blue Horizon αναχώρησε με προορισμό το Ηράκλειο στις 10:10 το το βράδυ, το Knossos Palace για τον ίδιο προορισμό στις 10:45 και το Blue Galaxy απέπλευσε για τα Χανιά στις 11:00 το βράδυ.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.