Συνέδριο για την «Πολιτική και Διαχείριση του Καρκίνου»
Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου διοργανώνει το 1ο Συνέδριο με θέμα «Πολιτική και Διαχείριση του Καρκίνου» - Βέλτιστη Πρακτική VS. Οικονομικοί Περιορισμοί, την Παρασκευή 1 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.
Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου διοργανώνει το 1ο Συνέδριο με θέμα «Πολιτική και Διαχείριση του Καρκίνου» – Βέλτιστη Πρακτική VS. Οικονομικοί Περιορισμοί, την Παρασκευή 1 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.
Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου είναι ραγδαίες. Αν και η συχνότητα των περιπτώσεων καρκίνου, παγκοσμίως, έχει αυξηθεί, τόσο η επιβίωση των ασθενών όσο και η ποιότητα της ζωής τους έχουν σημαντικά βελτιωθεί.
Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία και η υποστήριξη των ασθενών αυτών έχουν κάνει άλματα.
Οι καινοτόμες θεραπείες, η δραματική ανάπτυξη της μοριακής βιολογίας έχουν συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση. Το τεράστιο πρόβλημα αυτών των εξελίξεων είναι η επιβάρυνση των οικονομικών της πολιτείας, των ασφαλιστικών ταμείων και της κοινωνίας.
Αυτός είναι και ο λόγος που η αντιμετώπιση του καρκίνου και τα αποτελέσματά της είναι διαφορετικά στις διάφορες χώρες και ηπείρους. Έτσι θεωρείται επιβεβλημένο, τα οφέλη της προόδου στην ογκολογία να επιμερίζονται με τον καλύτερο τρόπο και στους πληθυσμούς. Ιδιαίτερα, αυτό αποκτά μεγάλη αξία όταν υπάρχει οικονομική ασφυξία όπως συμβαίνει στην χώρα μας.
Επιστήμονες με ευαισθησία στον ασθενή με καρκίνο, τόσο από πλευράς οικονομικής όσο και ογκολογικής, έχουν ενώσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους με στόχο την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς που έχουν ή μπορεί να αποκτήσουν σχέση με τον καρκίνο. Σκοπός είναι η δημιουργία στρατηγικής για την διαχείριση του καρκίνου ώστε να υπάρξει βέλτιστη πρακτική σε περιβάλλον οικονομικών περιορισμών.
health.in.gr
- Νέο διοικητήριο στο δήμο Ήλιδας
- Μια νύχτα μόνο: Συναντήσεις και αποκαλύψεις
- Ολυμπιακός: Βεζένκοφ και Γουόκαπ δεν παίζουν κόντρα στον Παναθηναϊκό
- Τάνια Τσανακλίδου: Με μπαστούνι στη σκηνή μετά την περιπέτεια με την υγεία της
- Πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν
- Tην άμεση στελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ Κολυμβαρίου, του Δήμου Πλατανιά ζητάει ο Δήμαρχος
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Στην κορυφή της τηλεθέασης το βράδυ της Τετάρτης
- Πειραιάς: Ηλικιωμένος παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442