Γεννηματά: Το ασφαλιστικό θίγει το σύνολο της κοινωνίας
Σχέδιο απορρύθμισης της κοινωνικής ασφάλισης χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Η κ. Γεννηματά είπε ότι το νομοσχέδιο «θίγει το σύνολο της κοινωνίας».
Σχέδιο απορρύθμισης της κοινωνικής ασφάλισης χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Η κ. Γεννηματά είπε ότι το νομοσχέδιο «θίγει το σύνολο της κοινωνίας».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Βασίλη Στασινό και με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας με τους οποίους συζήτησε τις διαφωνίες τους για τις προτάσεις της κυβέρνησης με τις οποίες αυξάνονται ασφαλιστικές τους εισφορές.
Η κ. Γεννηματά δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι στηρίζει τον αγώνα τους για να αποσυρθούν αυτές οι προτάσεις.
«Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό θίγει το σύνολο της κοινωνίας και υπονομεύει ταυτόχρονα την ελληνική οικονομία, τα φορολογικά έσοδα και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων», ανέφερε και προσέθεσε ότι οι ρυθμίσεις για τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες, είναι κατάφωρα άδικες και εξοντωτικές για ολόκληρους κλάδους.
«Δημιουργούν ισχυρά κίνητρα φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και για αυτό θα είναι και αναποτελεσματικές. Πρόκειται για σχέδιο απορρύθμισης της κοινωνικής ασφάλισης, την οποία θα την πληρώσουν και πάλι οι πολίτες μια και θα οδηγήσει σε νέες επώδυνες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό τα επόμενα χρόνια», κατέληξε η κ. Γεννηματά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χρέη: Προχωρά η ψηφιακή χαρτογράφηση οφειλών σε Δημόσιο και τράπεζες
- Μητσοτάκης – Ερντογάν έμειναν σε «ήρεμα νερά» και τήρησαν τα συμφωνηθέντα σε μία ακόμα «εθιμοτυπική» συνάντηση
- Νέα κούρσα εξοπλισμών στον ορίζοντα – Με τι όπλα θα γίνει ο επόμενος μεγάλος πόλεμος
- «Στάση / ποτάμι»: Το δυστύχημα των Τεμπών γίνεται θεατρικό έργο στο «Ίσον»
- Γιατί οι δημοκρατικοί ηγέτες του κόσμου αποφεύγουν το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ… όπως ο διάολος το λιβάνι
- Αρκάς: Η καλημέρα σε κλίμα Τσικνοπέμπτης
- Ένταση και φωτιά σε πτέρυγα των φυλακών Τρικάλων
- Τσάι: Είναι το καλύτερο ρόφημα για το πρωί;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442