Με πυραύλους κρουζ χτυπά για πρώτη φορά η Γαλλία το Ισλαμικό Κράτος
Αεροσκάφη της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν για πρώτη φορά πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος του Ιράκ, στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.
Αεροσκάφη της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν για πρώτη φορά πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος του Ιράκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.
Οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς SCALP εκτοξεύτηκαν από γαλλικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τις βάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία, στο πλαίσιο επιδρομής, η οποία στοχοθέτησε κέντρο επιχειρήσεων, κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης και εγκατάσταση ανεφοδιασμού στο δυτικό Ιράκ στα σύνορα με τη Συρία.
Οι πύραυλοι αυτού του είδους χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη το 2011 και σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, καθένας τους στοιχίζει 850.000 ευρώ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.