Κίνητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος εξετάζει το ΥΠΟΙΚ
Διαφορετικό ποσοστό δαπανών, ανάλογα με το εισόδημά τους, θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι με τη χρήση πλαστικού χρήματος, προκειμένου να χτίζουν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος. Αυτό θα προβλέπει η ρύθμιση που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τη σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με το ύψος των δαπανών μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.
Διαφορετικό ποσοστό δαπανών, ανάλογα με το εισόδημά τους, θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι με τη χρήση πλαστικού χρήματος, προκειμένου να χτίζουν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος. Αυτό θα προβλέπει η ρύθμιση που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τη σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με το ύψος των δαπανών μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.
Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το σχέδιο που επεξεργάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προβλέπει τη θέσπιση κλίμακας με διαφορετικά ποσοστά δαπανών ανά εισοδηματική κατηγορία που θα πρέπει να γίνονται με χρήση κάρτας.
Μάλιστα εξετάζεται να δοθεί κίνητρο προκειμένου οι φορολογούμενοι να χρησιμοποιούν για όσο το δυνατόν περισσότερες δαπάνες τους τις κάρτες. Ειδικότερα εξετάζεται το νέο σύστημα να προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι που για το 70-80% των δαπανών τους θα χρησιμοποιούν κάρτες να δικαιούνται υψηλότερο αφορολόγητο ποσό.
Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να προωθηθούν στη Βουλή από το νέο έτος.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τράπεζες προκειμένου να μειώσουν τις χρεώσεις που επιβάλουν στους επαγγελματίες και τα καταστήματα για τον τζίρο που πραγματοποιούν μέσω καρτών προκειμένου να ενθαρρυνθεί η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις πληρωμές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φέτα: Φόβοι για έλλειψη λόγω ευλογιάς προβάτων – Τι «είδε» το BBC
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ για την 7η συνεχόμενη νίκη στη Super League
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου με ευχές για τον Άγιο Νικόλαο που γιορτάζει σήμερα
- Φυστίκια: Το σνακ που κάνει καλό στη μνήμη
- Εορταστικό ωράριο: Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Μιλγουόκι Μπακς – Φιλαδέλφεια Σίξερς 101-116: Νέα εντός έδρας ήττα από τα «Ελάφια»
- Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Byron το Σάββατο – Υπερχείλισαν Πηνειός και Ενιπέας – Ήχησε 112
- «Άνθρωποι και ποντίκια»: Ξεκίνησε η προπώληση Ιανουαρίου, μετά τα sold out του Δεκεμβρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442