Παραχώρηση νέου χώρου φιλοξενίας προσφύγων εξετάζει ο Δήμος Αθηναίων
Την προοπτική να παραχωρήσει προσωρινά και άλλον χώρο φιλοξενίας προσφύγων εντός των ορίων του, πέραν του Ελαιώνα, εξετάζει ο Δήμος Αθηναίων ώστε να συμβάλει περαιτέρω στην ανθρωπιστική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας. Το θέμα θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι της Τρίτης (12:30) ο Γ.Καμίνης με τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιάννη Μουζάλα.
Όμως, όπως επισημαίνουν από το επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, «κλειδί» ώστε να αναπτυχθούν πρόσθετες πρωτοβουλίες από τη δημοτική αρχή αποτελεί η υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για δημιουργία χώρων φιλοξενίας προσφύγων, μεταξύ άλλων σε Λαύριο, Αμυγδαλέζα και Ελληνικό.
«Πρέπει να δοθεί τέλος στη συνεχή ροή προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας. Η κατάσταση εκεί δεν μπορεί να συνεχιστεί» δηλώνουν στο Βήμα συνεργάτες του Γ.Καμίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι 1.000 πρόσφυγες βρίσκονται στην πλατεία, ενώ οι σκηνές που έχουν στηθεί έχουν ξεπεράσει σε αριθμό κάθε προηγούμενο, καθώς υπολογίζονται πάνω από 200.
Το θέμα θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι της Τρίτης (12:30) ο Γ.Καμίνης με τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιάννη Μουζάλα.
Πέρα από την ενημέρωση που επιθυμεί να έχει σχετικά με τις εξελίξεις, μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών, ο κ. Καμίνης θα επισημάνει την ανάγκη συντονισμού τοπικής αυτοδιοίκησης, κυβέρνησης και φορέων για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της προσφυγικής ροής στην Αθήνα.
Ο κ. Καμίνης επιδιώκει με κάθε τρόπο να δοθεί τέλος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία Βικτωρίας.
Ήδη πριν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, στη συνάντηση που είχε με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, είχε εκφράσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό γιατί, όπως σημείωσε τότε, παρά την έναρξη λειτουργίας του χώρου στον Ελαιώνα, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να καθοδηγούνται από τις αρχές, κατά εκατοντάδες, σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό σκηνικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
- Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νεϊμάρ: «Ζήτησα βοήθεια για την ψυχική μου υγεία, είχα φτάσει στο μηδέν»
- Κρήτη: Ώρες αγωνίας για τον ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη – Ζητήθηκε η συνδρομή Super Puma
- Πώς η Netflix κέρδισε τη Warner Bros.: Το παρασκήνιο Σαράντος–Τραμπ
- ΑΕΚ: Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Γκατσίνοβιτς
- Σάλος στη Ρωσία: Μητέρα έβαλε τον γιο της σε σακούλα και ρούφηξε τον αέρα – Φώναζε το παιδί
- Νέα μεγάλη νίκη για τους Λέικερς (108-112), κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους Θάντερ (101-131)
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442