Επιστρέφει στην Κύπρο η τρόικα στις 14 Ιουλίου
Το θέμα των «κόκκινων» δανείων, η βελτίωση της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών και οι ιδιωτικοποιήσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης της τρόικας στην Κύπρο στις 14 Ιουλίου.
Το θέμα των «κόκκινων» δανείων, η βελτίωση της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών και οι ιδιωτικοποιήσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης της τρόικας στην Κύπρο στις 14 Ιουλίου.
Όπως ανέφερε χθες ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Κύπρο Μαρκ Λιούις σε τηλεδιάσκεψη με αφορμή της ολοκλήρωση της 5ης, 6ης και 7ης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος, η ομάδα της τρόικας που θα μεταβεί στην Κύπρο για την 8η αξιολόγηση του προγράμματος , θα εστιάσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού χρέους, σε σχέση και με τις μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία για τις εκποιήσεις και το πλαίσιο αφερεγγυότητας.
Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί και το θέμα του μεγάλου όγκου τίτλων ιδιοκτησίας που δεν έχουν μεταβιβαστεί και περιπλέκουν το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, που σχετίζονται με ιδιοκτησίες ιδιωτικής ή εμπορικής χρήσης και υποθήκες.
Ο ίδιος ανέφερε πως θα υπάρξει συζήτηση και για αναπτυξιακού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το κυβερνητικό πρόγραμμα δράσης για την αναπτυξιακή στρατηγική και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Τέλος, είπε πως ο στόχος που τέθηκε για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι κατάλληλος για τη σταδιακή και βιώσιμη βελτίωση των δημοσίων οικονομικών, βελτιώνοντας το δημόσιο χρέος και μειώνοντας τους κινδύνους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442