Δράση: «Ανήθικος» ο εκπλειστηριασμός ακινήτων στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας
«Βαθιά ανήθικη» χαρακτηρίζει η Δράση τη συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας για εκπλειστηριασμό των ακινήτων στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας, καθώς ανοίγει το δρόμο σε ξένα και εγχώρια «όρνια» (vulture funds) να αποκτήσουν περιουσίες σε πολύ χαμηλές τιμές.
«Βαθιά ανήθικη» χαρακτηρίζει η Δράση τη συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας για εκπλειστηριασμό των ακινήτων στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας, καθώς ανοίγει το δρόμο σε ξένα και εγχώρια «όρνια» (vulture funds) να αποκτήσουν περιουσίες σε πολύ χαμηλές τιμές.
Σε ανακοίνωση της Δράσης σημειώνεται πως στη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι οι πλειστηριασμοί των ακινήτων από την εφορία μπορούν να ξεκινούν πλέον από το 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας και μπορούν να εκποιούνται και ακόμα χαμηλότερα.
Σύμφωνα με τη Δράση συμφωνήθηκε επίσης ότι οι πλειστηριασμοί θα προχωρούν και θα γίνονται ακόμα και για πολύ μικρά ποσά οφειλών (πρόσφατα το όριο τέθηκε μόλις στα 500 ευρώ οφειλής), φτάνει το κόστος του πλειστηριασμού για το Δημόσιο να είναι μικρότερο από το ποσό της οφειλής του φορολογούμενου. Ο δε φορολογούμενος που θα χάνει περιουσία πολύ μεγαλύτερης πραγματικής αξίας για μερικές χιλιάδες ευρώ, θα συνεχίσει να διώκεται για το υπόλοιπο της οφειλής προς το Δημόσιο.
Στο σημείο αυτό η Δράση χαρακτηρίζει τη συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας «βαθιά ανήθικη» υποστηρίζοντας πως γίνεται την ίδια στιγμή που το Δημόσιο φορολογεί εξοντωτικά με βάση «ψεύτικες» αντικειμενικές αξίες, που έχει συμφωνήσει να μην αλλάξουν μέχρι το 2017 και την ώρα που έχει παγώσει όλη την αγορά ακινήτων επί πολλούς μήνες με τους απερίγραπτους χειρισμούς της σε σχέση με το φόρο υπεραξίας.
Τέλος, η Δράση κατηγορεί την Κυβέρνηση πως δημιούργησε συνθήκες πλασματικής κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων, για να πουλήσει μετά τις εκλογές τα ακίνητα αυτών που χρωστούν στην εφορία (2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη), σε εξευτελιστική τιμή σε όσους έχουν μετρητά, περιλαμβανόμενων, όπως τονίζει, «των Ελλήνων πρωταγωνιστών στο πάρτι του μαύρου χρήματος της τελευταίας εικοσαετίας, και των διεθνών εταιρειών που εξειδικεύονται στην σκύλευση των θυμάτων των οικονομικών καταστροφών (vulture funds)».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο δύο 15χρονες έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις
- Τσιτσιπάς: «Είχα ανάγκη αυτό το διάλειμμα, επιστρέφω με διαφορετική ενέργεια»
- Σέρρες: Πέμπτη ημέρα αγωνίας – Στο μικροσκόπιο βίντεο με αυτοκίνητο ίδιο με του εξαφανισμένου διοικητή
- Μπριζίτ Μπαρντό: Οι 48 ταινίες, η απομάκρυνση από τις τέχνες και η αφοσίωση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων
- Παναθηναϊκός: Παίρνει τον Κοντούρη του Παναιτωλικού
- Ελληνικός τουρισμός: Σε τροχιά αλλεπάλληλων ρεκόρ – Πάνω από 37 εκατομμύρια οι αφίξεις το 2025
- Νέος τραυματισμός για τον Ίσκο, χάνει το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442