Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Τσαρλατάνοι, όχι δημοκράτες» κατά τον Ερντογάν οι διαδηλωτές για τον 15χρονο

«Τσαρλατάνοι, όχι δημοκράτες» κατά τον Ερντογάν οι διαδηλωτές για τον 15χρονο

Με την Τουρκία να βράζει ξανά έπειτα από τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν, ο τούρκος πρωθυπουργός αντεπιτίθεται στους διαδηλωτές που βγήκαν στο δρόμο για το θάνατο του εφήβου χαρακτηρίζοντάς τους «τσαρλατάνους που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία». «Οι αδελφοί μας θα σας απαντήσουν στην κάλπη» λέει ο Ερντογάν ενόψει των δημοτικών εκλογών, ενώ την Τετάρτη ένας νεαρός και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους στο περιθώριο των επεισοδίων μετά την κηδεία του Μπερκίν.

Με την Τουρκία να βράζει ξανά έπειτα από τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν, ο τούρκος πρωθυπουργός αντεπιτίθεται στους διαδηλωτές που βγήκαν στο δρόμο για το θάνατο του εφήβου χαρακτηρίζοντάς τους «τσαρλατάνους που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία».

«Οι αδελφοί μας θα σας απαντήσουν στην κάλπη» λέει ο Ερντογάν ενόψει των δημοτικών εκλογών, ενώ την Τετάρτη ένας νεαρός και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους στο περιθώριο των επεισοδίων μετά την κηδεία του Μπερκίν.

Ήδη την Τετάρτη, ενώ η Κωνσταντινούπολη είχε παραλύσει από το πλήθος των διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πομπή της κηδείας για τον έφηβο, ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει τις διαδηλώσεις ως «μη δημοκρατικές» επειδή γίνονταν τις παρανομές των εκλογών.

Επανερχόμενος στο ίδιο ύφος την Πέμπτη, σε εγκαίνια έργου στην Άγκυρα, είπε: «Υποτίθεται ότι είναι δημοκράτες, ότι είναι υπέρ της ελευθερίας» αναφερόμενος στους διαδηλωτές και στην αντιπολίτευση, την οποία έχει κατηγορήσει ότι τους υποκινεί. «Πρόκειται για τσαρλατάνους, δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, δεν πιστεύουν στην κάλπη» τόνισε.

«Λένε, ας δημιουργήσουμε χάος και ίσως υπάρξει αποτέλεσμα, αλλά οι αδελφοί μου στην Άγκυρα και σε όλη την Τουρκία θα τους δώσουν την απαραίτητη απάντηση στις 30 Μαρτίου» συνέχισε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός έχει παρουσιάσει τις διαδηλώσεις ως μέρος «συνολικού σχεδίου» του κινήματος Γκιουλέν, μαζί με την έρευνα για τις μίζες και τις πρόσφατες ηχογραφήσεις που υποτίθεται ότι εμπλέκουν και τον ίδιο, να ανατρέψουν την κυβέρνησή του.

Η συνωμοσιολογία γύρω από την υπόθεση έχει φτάσει στο σημείο ακόμη και να ακουστεί η «υπόθεση» ότι το κώμα στο οποίο βρισκόταν ο 15χρονος Μπερκίν για σχεδόν εννέα μήνες τερματίστηκε σκόπιμα τις παραμονές των εκλογών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο