Την Τρίτη η απόφαση για άνοδο και υποβιβασμό στη φετινή Σούπερ Λιγκ
Την Τρίτη τελικά αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα και θα προβιβαστούν από τη Football League. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι (10/12, 14:00) συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και των δύο λιγκών, για να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι ως προς το θέμα, αφού η συνάντηση της Δευτέρας αποδείχθηκε άκαρπη. Εγκρίθηκε πάντως, ο διετής προγραμματισμός της ΕΠΟ όσον αφορά το ζήτημα ανόδου και υποβιβασμού όλων των Εθνικών κατηγοριών. Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ.Σαρής ενημέρωσε ότι ο Φερνάντο Σάντος θα απαντήσει στην πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας με την Εθνική στις 23 Φεβρουαρίου.
Την Τρίτη αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα και θα προβιβαστούν από τη Football League. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι (10/12, 14:00) συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και των δύο λιγκών, για να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι ως προς το θέμα.
Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν τη Δευτέρα από τον πρόεδρο Γιώργο Σαρρή για όσα έλαβαν χώρα στη Βραζιλία κατά την πρόσφατη κλήρωση των ομίλων για την τελική φάση του Μουντιάλ 2014, όπως επίσης και για τις συζητήσεις με τον Φερνάντο Σάντος ως προς την πρόταση για επέκταση της συνεργασίας του με την Εθνική ομάδα, την οποία έχει δεχθεί από την ΕΠΟ.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαρρής, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δεσμευτεί να απαντήσει το αργότερο έως τις 23 Φεβρουαρίου 2014, δηλαδή την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων για την προκριματική φάση του Euro 2016.
Κατά το Δ.Σ. εγκρίθηκε ο διετής προγραμματισμός της ΕΠΟ όσον αφορά το ζήτημα ανόδου και υποβιβασμού όλων των Εθνικών κατηγοριών. Έτσι, για την περίοδο 2014-2015 η Σούπερ Λίγκα θα ξεκινήσει με 18 συλλόγους. Από αυτούς τέσσερις θα υποβιβαστούν στη Β’ Εθνική, από την οποία θα προαχθούν δύο, για να φτάσουν οι σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας στους 16.
Στη Β’ Εθνική, αντίστοιχα, θα ξεκινήσουν 28 ομάδες. Από τη Σούπερ Λίγκα θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες, στην ανώτατη κατηγορία θα ανέλθουν δύο, στη Γ’ Εθνική θα υποβιβαστούν 14 και θα ανέβουν 4, με αποτέλεσμα οι ομάδες στο τέλος της περιόδου να είναι 20.
Η Γ’ Εθνική θα ξεκινήσει με 64 ομάδες, από τις οποίες θα ανέβουν στη Β’ Εθνική τέσσερις και θα υποβιβαστούν από αυτή 14, ενώ στις τοπικές Ενώσεις θα πέσουν 24 σύλλογοι και αντίστοιχα απ΄ αυτές θα προαχθούν 14, για να είναι το σύνολο των συλλόγων στο τέλος της περιόδου 64.
Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, η Σούπερ Λίγκα θα ξεκινήσει με 16 ομάδες, εκ των οποίων δύο θα υποβιβαστούν στη Β΄ Εθνική και άλλες τόσες θα προαχθούν από τη συγκεκριμένη κατηγορία, οπότε το σύνολο στην ανώτατη κατηγορία παραμένει ως είχε.
Στη Β’ Εθνική (Football League) θα ξεκινήσουν 20 ομάδες. Από τη Σούπερ Λίγκα θα υποβιβαστούν 2 και σε αυτή θα προαχθούν επίσης 2, ενώ στη Γ’ Εθνική θα υποβιβαστούν 6 σύλλογοι και απ΄ αυτή θα ανέλθουν 4, με το σύνολο των συλλόγων στο τέλος της περιόδου να είναι 18.
Στη Γ’ Εθνική, τέλος, θα ξεκινήσουν 64 ομάδες. Στη Β’ Εθνική θα ανέβουν 4, στις τοπικές Ενώσεις θα υποβιβαστούν 16, από τη Β΄ Εθνική θα πέσουν 6 και από τις Ενώσεις θα προαχθούν 14 σύλλογοι, για να έχουμε σύνολο 64 ομάδων στο τέλος της περιόδου.
Ακόμη, το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την εφαρμογή κριτηρίων αδειοδότησης για τους συλλόγους της Β΄ Εθνικής που θα ανέλθουν στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία, ίδια με αυτά που εφαρμόζονται για τους συλλόγους της Σούπερ Λίγκας.
Τέλος, ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής όπως διεξαχθούν στα γήπεδα ΔΑΚ Κομοτηνής, Αγίου Κοσμά και Λουτρακίου, αντίστοιχα, οι αγώνες των Εθνικών ομάδων Γυναικών με τη Ρουμανία (15/1/2014, φιλικός), Παίδων με την Ουκρανία (12/2/2014, φιλικός) και Γυναικών με τη Νορβηγία (13/2/2014, προκριματικά Μουντιάλ 2015).