Ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον διαβήτη και τον καρκίνο του πνεύμονα
Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα, μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρείων Σellas Life Sciences Group και Fochon Pharma για την ανάπτυξη δύο καινοτόμων θεραπειών, για το Διαβήτη Τύπου ΙΙ και τον Καρκίνο του Πνεύμονα.
Παρουσία του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Ντου Κουιγέν και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη, που χαιρέτησαν την υπογραφή της συμφωνίας, ο προέδρος της Fosun Pharma, Τσεν Κουιγιου, και ο CEO της θυγατρικής της Fochon Pharma, Δρ Γουεϊμπο Γουανγκ, επισφράγισαν τη συμφωνία εκχώρησης των δικαιωμάτων ανάπτυξης, εμπορικής διάθεσης, πώλησης και διανομής δυο καινοτόμων μορίων για το Διαβήτη Τύπου ΙΙ και τον Καρκίνο του Πνεύμονα, στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Σellas, Δρ Άγγελο Στεργίου.
Τα νέα αυτά μόρια θα εξασφαλίσουν πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες στους ασθενείς που θα λάβουν μέρος στις κλινικές έρευνες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Εκτιμάται ότι, εφόσον τα αποτελέσματα των μελετών είναι θετικά, οι θεραπείες αυτές θα είναι διαθέσιμες σε ορίζοντα πενταετίας διεθνώς.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Σellas υλοποιεί επένδυση ύψους έως και 400 εκατομμυρίων ευρώ, για την κλινική ανάπτυξη των δύο αυτών μορίων, με στόχο τη βελτιστοποίηση του θεραπευτικού αποτελέσματος στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων παθήσεων. Να σημειωθεί ότι το κόστος των ασθενειών αυτών για τους πάσχοντες, τις οικογένειές τους και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης ξεπερνά τα 50 δισ. ευρώ, ετησίως.
Η Σellas Life Sciences Group είναι εξειδικευμένη εταιρεία βιοτεχνολογίας με διεθνή δραστηριοποίηση και με έμφαση στην κλινική έρευνα, την επιστήμη και την ιατρική και με εξειδίκευση σε νέες θεραπείες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Ζυρίχη της Ελβετίας, με γραφεία και τοπικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα και αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
health.in.gr
- Τεστ αλήθειας στον Μακρόν – Ποιες αμαρτίες απέκρυψε στο Νταβός
- Η Ναόμι Οσάκα ντύθηκε Μέδουσα στο Αυστραλιανό Όπεν και πυράκτωσε τις εντυπώσεις
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442