Μετανάστες από τη Συρία και την Αίγυπτο στις ακτές των Συρακουσών
Ακόμη ένα πλοιάριο, το οποίο μετέφερε 140 μετανάστες που δήλωσαν ότι προέρχονται από τη Συρία και την Αίγυπτο, κατέπλευσε την Παρασκευή στη Σικελία, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα. Μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονταν 29 γυναίκες και 31 παιδιά. Εκτοξεύονται το τελευταίο δίμηνο οι αφίξεις μεταναστών στη Σικελία, και οι περισσότεροι είναι πλέον πρόσφυγες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη βία στη Συρία και την Αίγυπτο.
Ακόμη ένα σκάφος, το οποίο μετέφερε 140 μετανάστες που δήλωσαν ότι προέρχονται από τη Συρία και την Αίγυπτο, κατέπλευσε την Παρασκευή στη Σικελία, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα.
Μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονταν 29 γυναίκες και 31 παιδιά.
Το ξύλινο πλοιάριο, μήκους 15 μέτρων, βρισκόταν σε κακή κατάσταση και εντοπίστηκε στα ανοικτά των Συρακουσών από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.
Ο πηδαλιούχος του πλοιαρίου ήταν Αιγύπτιος και επιχείρησε να αναμιχθεί με τους μετανάστες και να φανεί ως ένας από αυτούς, όταν οι λιμενικοί επιβιβάστηκαν στο πλεούμενο.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή ανακριτή στις Συρακούσες, ένα διεθνές δίκτυο -που δεν έχει δεσμούς με την τοπική μαφία- βρίσκεται πίσω από τη μεταφορά των μεταναστών, κυρίως από την Υποσαχάρια Αφρική, μέσω Λιβύης και Τυνησίας προς τις ακτές της Ιταλίας το τελευταίο διάστημα.
Έως το Μάιο ήταν λίγοι οι μετανάστες που κατέφθαναν στην περιοχή των Συρακουσών, όμως από τον Ιούνιο και μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ο αριθμός των αφίξεων εκτοξεύθηκε στις 5.000.
Μεγάλο μέρος των νέων αφίξεων είναι πλέον πρόσφυγες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη βία στη Συρία και την Αίγυπτο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Αποτυπώματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
- The Expla-in Project | Αναποφάσιστοι: Δεν ξέρω, δεν απαντώ. Τι συμβαίνει με τη «γκρίζα ζώνη» των ψηφοφόρων;
- Ο πόλεμος εισέρχεται στη δεύτερη φάση – Το Ισραήλ θα επιτεθεί σε υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- The Expla-in Project| Ευλογιά προβάτων: Συναγερμός στην Ήπειρο πριν το Πάσχα. Πώς εξαπλώθηκε σε 18 μήνες;
- Η Βρετανία στέλνει ελικόπτερα Wildcat στην Κύπρο – «Ναι» στις ΗΠΑ για χρήση των βάσεων για αμυντικές αποστολές
- Αυτές είναι οι φωτογραφίες της εκτέλεσης στην Καισαριανή – Τα ιστορικά ντοκουμέντα
- Collapse: data.models.worlds – Μια έκθεση για την τεχνολογία και τα όρια του σύγχρονου κόσμου
- Αλλαγές στα πλέι-οφ ανόδου ανακοίνωσε η Τσάμπιονσιπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442