
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το Εθνικό Κτηματολόγιο
Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του ΟΚΧΕ και μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο ΑΕ, που μετονομάζεται σε Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ.
Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το Εθνικό Κτηματολόγιο.
Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ) και μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο ΑΕ, που μετονομάζεται σε Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ.
Η ομόφωνη ψήφιση επιτεύχθηκε καθώς, νωρίτερα, αποχώρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης (επειδή δεν συζητήθηκε η τροπολογία για την ΕΡΤ), ενώ η Χρυσή Αυγή απουσίαζε, κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου στα άρθρα.
Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο λύνονται προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με θέματα γης.
Τη διαφωνία του με το άρθρο 2 του νομοσχεδίου για τους προϊστάμενους των Κτηματολογικών Γραφείων, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης και τάχθηκε κατά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442