Ζυμώσεις για ένταξη της ένοπλης πτέρυγας της Χεζμπολάχ στην ευρω-λίστα της τρομοκρατίας
Η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει στον κατάλογό με τις τρομοκρατικές οργανώσεις τον οποίο καταρτίζει την ένοπλη πτέρυγα της Χεζμπολάχ, έγινε γνωστό από Ευρωπαίους διπλωμάτες. Οι συνομιλίες πάνω στο ζήτημα αυτό θα ξεκινήσουν «στις αρχές Ιουνίου» εκμυστηρεύθηκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωμάτες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει στον κατάλογό με τις τρομοκρατικές οργανώσεις τον οποίο καταρτίζει την ένοπλη πτέρυγα της Χεζμπολάχ, έγινε σήμερα γνωστό από Ευρωπαίους διπλωμάτες.
Η Βρετανία παρουσίασε σχετικό αίτημα στους ευρωπαίους εταίρους της και οι συνομιλίες πάνω στο ζήτημα αυτό θα ξεκινήσουν «στις αρχές Ιουνίου» εκμυστηρεύθηκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωμάτες, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται να υπάρξει ομοφωνία στους κόλπους των «27» της ΕΕ. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ζητούν εδώ και καιρό από τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν σε αυτό το μέτρο.
Ωστόσο, χώρες-μέλη της ΕΕ εξέφραζαν και εκφράζουν επιφυλάξεις, επιχειρηματολογώντας κυρίως ότι μια απόφαση αυτού του είδους θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αποσταθεροποίηση του Λιβάνου, όπου η Χεζμπολάχ διαδραματίζει σημαντικό πολιτικό ρόλο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.